Kaktusiarz Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Dzień dobry,pragnę założyć akwarium słodkowodne w stylu holenderskim lub japońskim (z umiarkowaną rybną obsadą) o pojemności ok. 250 l, wykonane z wykorzystaniem szkła OptiWhite, ponieważ słyszałem o nim dość pozytywne opinie. Przewiduję również zakup specjalizowanej szafki pod nowy nabytek. Mój budżet to około 3500 zł, lecz nie wykluczam jego korekty, jeśli znajdę racjonalne za tym wskazania.Ponieważ uważam to forum za najlepsze źródło informacji akwarystycznych w Polsce, postanowiłem poprosić Was o przygotowanie przykładowego kompleksowego zestawienia sprzętu i wystroju, jaki byłby potrzebny do zrealizowania tego przedsięwzięcia. Przyznam, że oferta rynkowa jest tak szeroka, że czuję się zagubiony w parametrach oferowanych urządzeń, byłbym więc bardzo wdzięczny za dobór kilku opcji dobrej klasy sprzętu (podanie przykładowych cen też by wiele ułatwiło), który sprawdziłby się przy takich założeniach. Za wszelkie porady i wskazówki z góry dziękuję.Ponieważ spotkałem się z pozytywnymi opiniami na temat belek oświetleniowych (możliwość wkomponowania w krajobraz wystających ponad powierzchnię wody korzeni - raczej wykluczone w wypadku zastosowania pokryw) oraz akwariów prostych zamiast profilowanych, będę również bardzo wdzięczny za porady w tym temacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts