erykzz Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Stan aktualny: Akwarium Shrimp Set 30lOgrzewanie-HOT 15W Aqua SzutOświetlenie-2x moduł oświetleniowy 11W AQUAEL Dekoracje-Dragon Stone-Korzeń Filtracja i napowietrzanie -AQUAEL PAT-mini Najbliższe plany: Filtracja i napowietrzanie-AQUAEL filtr kaskadowy FZN-2Podłoże-ADA Aqua Soil New Amazonia Roślinność -Glossostigma Elatinoide-Rotala NanjenshanNawożenie-Aqua Art CARBO-Aqua Art Macro GreenTło -Biała folia samoprzylepna Zdjęcia Na sam początek planuje kupić same roślinki a krewetki dokupić jak już glosia zarośnie dno. Rośliny planuje z hodowli in-vitro. Oświetlenie myślę że odpowiednie, starczy 2x11 + makro i carbo?Bo nie chce się bawić z butlą przy takim małym akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Fajnie może wyglądać. Jakie krewetki planujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted August 29, 2014 Author Share Posted August 29, 2014 (edited) Jeszcze nad tym nie myślałem, pomyśle o tym jak już się w miarę rozrośnie. Ale możecie napisać swoje propozycje, na pewno wezmę je pod uwagę gdy będzie na to czas Edited August 29, 2014 by erykzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted August 31, 2014 Share Posted August 31, 2014 (edited) Jeśli jesteś początkujący to na początek 10 RC potem się rozmnożą. Jeśli jesteś bardziej doświadczony to 10 Crystal Red. Tylko poczytaj i zapewnij im warunki . Edited August 31, 2014 by adam skalar Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted August 31, 2014 Author Share Posted August 31, 2014 (edited) A może jednak zainwestować w butle?Reduktor, elektrozawór i zaworek precyzyjny mam bo mi zostały z poprzedniego zbiornika. Edit:Eleocharis parvula i Glosstigma z hodowli in-vitro oraz podłoże zamówione.Tak to mniej więcej będzie wglądać: Glosstigma zajmie miejsce przed skałkami a Eleocharis obejmie obszar wokół. Muszę jeszcze na czasie zamówić Rotale Nanjenshan aby wypełnić miejsce przed grzałką. Edited August 31, 2014 by erykzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Kiedy zalewasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 (edited) Dzisiaj powinna przyjść paczka z roślinkami i podłożem ale do 18:45 jestem w szkole i zaleje wieczorem Edit: Roślinki przyszły ale podłoże nie :/Mam nadzieje że jutro już będzie. Edit:Napisałem maila i towar dzisiaj wysłano więc jutro start na 100% Edited September 2, 2014 by erykzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 Tak wygląda zaraz po zalaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Teraz tylko czekać, aż zarośnie. Efekt będzie super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Mnie trochę razi brak jakiegokolwiek tła - kable nie wyglądają jakoś wyjątkowo atrakcyjnie, ale wierząc w to, co napisałeś na początku swojego tematu zaraz coś się powinno pojawić. Nie zastanawiałeś się nad zamianą filtra na jakąś kaskadę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 (edited) Tło będzie na dniach a kaskade planuje kupić ale na tą chwile mi sie nie śpieszy. Edited September 3, 2014 by erykzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Już z tłem i wyklarowaną wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Pat mini jest idealny i dobry dla krewetek nie wciągnie młodych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Daj może termometr gdzieś na boczną szybkę szkoda żeby tak szpecił zieleń Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Jak się ma akwarium? Roślinki się zakorzeniły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 (edited) Roślinki powoli powoli rosną. Pozbyłem się grzałki bo i tak jej nie używałem, w akwarium utrzymuje się temperatura 22/23 stopnie. Edited September 11, 2014 by erykzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Do zdjęć zdejmujesz szklaną pokrywkę, czy po prostu jej nie używasz? Jeśli nie, to może lepiej zdemontować te narożniki. Termometr na przedniej szybie to grzech ciężki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 Jako że akwarium ma już 2 tygodnie, wpuściłem 8 krewetek yellow i mam zamiar dokupić jeszcze kilka innych ale jeszcze się nie zdecydowałem jakich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoper3 Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Masz swoją wizję całkiem się starasz ale te duże dwa kamloty (moim zdaniem brzydkie) odstraszaja od tego zielonego kącika Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 Mały restart zbiornika.Postanowiłem zrobić restarcik gdyż miałem spory wysyp glonów. Przekonałem się do zakupu NANO zestawu CO2, zobaczymy na ile wystarczy gazu. Zakupiłem także nowe kamienie - Scenery stone oraz roślinki: Eleocharis acicularis, Hemianthus callitrichoides cuba, Hemianthus micranthemoides. Roślinki już bąbelkują a zdjęcia wstawię na czasie jak już się woda wyklaruje. Mam zamiar przesiąść się na filtr kubełkowy ale jeszcze nie teraz. Stan aktualny: · Akwarium Shrimp Set 30lOgrzewanie · HOT 15W Aqua Szut Oświetlenie · 2x moduł oświetleniowy 11W AQUAEL Dekoracje · SCENERY STONE Filtracja i napowietrzanie · AQUAEL PAT-mini Nawożenie · NANO CO2 SET BLAU (95g) · Aqua Art Macro Green · Aqua Art Ferro+ Roślinność · Glossostigma elatinoide · Eleocharis acicularis · Hemianthus callitrichoides cuba · Hemianthus micranthemoides Podłoże · ADA Aqua Soil New Amazonia W planach: · Filtr kubełkowy JBL Cristalprofi E401 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted January 8, 2015 Author Share Posted January 8, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Over Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Akwarium super, a zamiast tej butli mozesz kupic takie cos w wersji mini. Testowałem i polecam. http://www.akwarystyczny24.pl/plantis-butla-co2-3x-1000ml-%7C-zawiera-co2-niezbedne-dla-roslin-p-5416.html http://www.akwarystyczny24.pl/plantis-butla-co2-1000ml-%7C-zawiera-co2-niezbedne-dla-roslin-p-5415.html http://www.akwarystyczny24.pl/plantis-butla-co2-1000ml-+-dyfuzor-co2-%7C-zestaw-co2-do-malych-akwariow-p-5417.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Jednak zostanę przy tym zestawie ,Zaczynam powoli myśleć o obsadzie i na pewno w akwarium znajdą się krewetki tyle że nie wiem jakie, czekam na propozycje.Z rybek chciałem stadko microrasbory galaxy bo chyba nic innego mi się nie zmieści w takim litrażu. Ile sztuk bym mógł mieć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erykzz Posted January 17, 2015 Author Share Posted January 17, 2015 (edited) Znowu restarcik, zmiana podłoża (JBL Manado).Akwarium zalane - 12.01.15Nawożenie: · NANO CO2 SET BLAU (95g) · Aqua Art Macro Red Woda w akwarium: . PH 7 . NO3 - 10 ppm · NO2 - 0 ppm . Temperatura wody 24'C Edited January 17, 2015 by erykzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuhli Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Takie podręcznikowe krewetkarium Jakieś rybki już masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts