adam skalar Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Robię restart akwarium 80l i postanowiłem zrobić w nim krewetkarium gatunki które mnie interesują to: RC, Amano i filtrujące. Wymiary akwarium to 82/57/40 narożne 80l z pokrywą. Chciał bym wiedzieć w jakich ilościach trzymać każdy gatunek, jakie rośliny posadzić. Dobrze by było żeby obsada nie była na styk . Nie znam modelu filtra ani grzałki w 112l woda była czysta a temperatura w normie. Podłoże to drobny piach. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 * Ja bym filtrującech do takiego akwarium o takich, a nie innych wymiarach nie pchał. * Krewetki lubią rośliny drobno listne - limnophila sessiliflora, najas, mchy, wątrobowce, itp. prócz tego możesz zasadzić jakieś nurzańce, microsoria - roślin naprawdę jest sporo. Ale żeby móc coś bardziej doradzić musisz napisać jakie masz światło w pokrywie. * Co do ilości krewet - ja bym dał na początek ze 30 red cherry i 15 amanek. Z czasem redki się rozmnożą, a bez sensu wpuszczać 10sztuk, bo zaraz to zginie w takim zbiorniku Zakładam, że parametry masz odpowiednie/jesteś w stanie im takie zapewnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted August 28, 2014 Author Share Posted August 28, 2014 (edited) Tak co do wody to miękka a temperatura jaka bo ja myślę że 23-24st. światło 14-18 w. A amanek aż 15 bo ja czytałem że 10 Edited August 28, 2014 by adam skalar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts