Sonisia Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Mam 10x Neon Innesa i 2x Pięlęgnica Ramireza. Mam spirulinę z firmy Tropical. Ile razy w tygodniu karmić rybki spiruliną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Codziennie chodż nie zapomnij o pokarmach mięsnych np: dafnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaserro Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 (edited) Czy ja wiem... ja sypię spirulinę tylko dla kirysków. Inne ryby niezbyt chętnie ją jedzą, nawet zbrojnik nie chciał zbytnio. Pielęgniczka to mięsożerca. U mnie nie je spiruliny wogóle, neon też raczej kiepsko. Na pewno nie przekarmiaj i patrz czy ją wogóle jedzą, bo jeżeli jej nie chcą to nie ma sensu się siłować. Jak jedzą to wedle umiaru, za każdym karmieniem płatkami czy czym tam karmisz syp spirulinę tyle ile mniej więcej zjedzą. Ramireza bardzo chętnie zjada ochotkę i inne mięsa neon też nią nie gardzi najlepiej kupuj mixy mrożonek mięsnych, a tą spiruliną to dla tych ryb nie bardzo moim zdaniem. Edited August 30, 2014 by kaserro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts