tsdarky Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Witam, dane mojego akwarium http://forum.superakwarium.pl/topic/44729-112-lht-korzennik/. No3: 0 mg/l (trochę mnie to zastanawia)No2: 0 mg/lgH: dopiszę po powrocie z pracykH: dopiszę po powrocie z pracypH: 6.8 (na celowniku 7.2/7.4) Oświetlenie: 0.5-0.7 W/l (1/2 tafli jest zasłonięta viviparą i mchem odrastającym z korzeni) Przeglądam spis ryb akwariowych i jakoś brak mi pomysłu na obsadę . W założeniu ma to być rośliniak z małą obsadą jako dodatkowa dekoracja (nie może przykuwać wzroku) Ktoś coś podpowie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 2 gatunki krewetek np. Sakura Red + zwykłe tigery (lub jeden). Do tego Endlerki Tiger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsdarky Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 2 gatunki krewetek np. Sakura Red + zwykłe tigery (lub jeden). Do tego Endlerki Tiger. Całkiem zapomniałem o kreweciach! Co do Gupików, hmmm jest pewien problem, a w zasadzie dwa - nie podobają się mojej małżonce - akwarium jest otwarte, a podobno lubią sobie wyskoczyć "na piwko" Jakieś innego propozycje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Mam Endlerki (właśnie odmiane Tiger) w otwartym akwarium i nic nie wyskakuje Są też inne odmiany barwne Endlerków np. Blue Japan. Najlepiej jakby były same krewetki, ryby nie lubią mocnego oświetlenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsdarky Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 (edited) Mam Endlerki (właśnie odmiane Tiger) w otwartym akwarium i nic nie wyskakuje Są też inne odmiany barwne Endlerków np. Blue Japan. Najlepiej jakby były same krewetki, ryby nie lubią mocnego oświetlenia. Właśnie dziwna sprawa z tym oświetleniem chociażby patrząc na zestawy sprzedawane przez ADA, czy akwaria prezentowane na zagranicznych forach. Jeżeli masz ochotę i chwilę wolnego czasu, to proszę o wytłumaczenie skąd taka różnica zdań/poglądów http://peha68.pl/akwaria-ada-idea-studio-cube-garden-90p-1/ http://www.aquascapingworld.com/threads/aquascape-of-the-month-july-2012-the-only-way.6567/ Endlerki czy Pawie oczko odpadają - małżonka jest nieugięta chociaż odmiana Blue Japan wygląda naprawdę atrakcyjnie. Edited August 25, 2014 by tsdarky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Hehe, roślinniarze i ryby. U nich ryby są tylko ozdobą, ważne, że żyją, a nie jak żyją. Pakowanie ryb z BW do tych solariów jest chyba najlepszym przykładem. Jak mają rośliny to niech zostaną przy roślinach. Nie rozumiem jak związana z rybami jest ADA? Amano pakując do większości Iwagumi Neony Innesa, ryby z BW nie ma o nich zbyt dużego pojęcia. Ja bym został przy samych krewetkach, jeśli już musisz mieć jakieś ryby to nie wielkie jajożyworodne lub niektóre gatunki z Australii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts