Coolfon1988 Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Witam , może Mi ktoś podrzucić pomysł jak zrobić konstrukcje pod belke oświetleniową nie wieszając jej do sufitu ? Np zrobić to na jakichś rurkach precikach czy na klipsach na szybe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damilio Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Daj zdjęcie belki. Wtedy może coś się znajdzie. Chodzi o ciężar, rozmiar, możliwość połączenia do belki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted August 8, 2014 Author Share Posted August 8, 2014 Myślę o czymś takim www.allegro.pl/oprawa-belka-oswietleniowa-2-x-18w-t8-i4477111088.html bo jeszcze nie kupiłem dopiero się przymierzam jeszcze nie kupiłem A pomysł mam stąd www.akwa.szczecin.pl/diy/belka-hqi-3x70w-diy-by-erni/ tylko te klipsy na szybe on ma na 6/8 mm a ja mam szybe 4mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted August 9, 2014 Author Share Posted August 9, 2014 Nikt nie ma pomysłu ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damilio Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Ta lampa jest dość ciężka. Jest stalowa, niski stopień ochrony, IP20. Nie ma odbłyśnika, więc większość światła będzie w pokoju, a na dno mało dotrze. Szybko będzie rdzewieć nad akwarium. Takie klipsy na szybę 6/8 byłyby dobre, ale musiałbyś podłożyć gumową nakładkę na szybę. 4mm szyba jest cienka. Może Ci się szczerbić np. przy przesuwaniu. Szukał bym plastikowej. Coś takiego: http://ydy.pl/oprawa-liniowa-/436-oswietleniowa-lampa-liniowa-2x36w-.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts