Benvolio Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Witam. Mam problem z glonami nie wiem co robić. Po krótce wyjechałem na urlop, akwarium zostawiłem pod opieką szwagierki. Niestety po powrocie pojawiły się glony w postaci cemnozielonych nitek, oraz brązowy nalot na żwiże. Jak się dowiedziałem światło załaczone było tylko na trzy godziny dziennie. Żeby się pozbyć tego cholerstwa zrobiłem całkowity restart akwarium. Niestety po niespełna dwóch tygodniach sytuacja się powtórzyła. Akwarium ma 112l, oświetlenie 2x24W,filtr zewnętrzny Aquael Minikani 120 oraz Unifilter UV 500. Zupełnie nie wiem co z tym robić, a robi się coraz gorzej. Są już wszędzie pojawiają się już na filtrze, grzałce. Armageddon. Wrogowie wyglądaja tak jak na zdjęciu poniżej. Z góry dziękują za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Żeby się pozbyć tego cholerstwa zrobiłem całkowity restart akwarium. Spanikowałeś jak pięcioletnie dziecko. opisz akwarium wg http://forum.superakwarium.pl/glony-potrzebujesz-pomocy-opisz-zbiornik-t48154.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts