didos12063 Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 sorki że tak z czapy ale widzę ze tu mowa o parametrach wiec dodam swoje pytanie bo nigdzie nie mogłem znaleźć . Pytanie : właśnie zrobiłem test wody testmi paskowymi JBL wszystko wyszło w OK tylko GH mi wyszło >21'd co u mnie pokazuje że źle a KH mam 10'd. Na necie czytałem że KH powinno być połową GH tak jak jest u mnie, więc nie wiem czy mam źle i poprawić GH czy jest wszystko dobrze ?? A co ma wspólnego Twoje pytanie z powyższym tematem? Rozdzielam. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Nigdy nie słyszałem o zasadzie polowy. Wg. Mnie jest wszystko ok. Wysłane od siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 wszystko wyszło w OK Co wg Ciebie znaczy ok? Parametry mają być odpowiednie dla obsady jaką mamy a nie ok... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 (edited) * strasznie wysokie pH * z moich doświadczeń wynika, że jeśli NO2 jest wyższe niż 0 to NO3 najprawdopodobniej jest przekłamane (pomijając fakt, że wyszło Ci naprawdę spore) * odnośnie glonów Ci nie podpowiem jakich można się spodziewać, ale z obsadą musisz zaczekać - w przeciwnym razie ryby padną; przed wpuszczeniem ryb musisz się upewnić czy parametry panujące w akwarium są takie, jakich potrzebują Edited August 3, 2014 by Miniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts