stanek1983 Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Witam, planuję pojechać na urlop, ok 2 tygodnie. Niestety akwarium nie ma kto się zająć, mam podajnik pokarmu, póki co mam tylko płatkowy pokarm i się zawiesza. Planuję kupić granulki, czy np. akwarium (rybki) dadzą radę bez pokarmu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted August 1, 2014 Share Posted August 1, 2014 Jeżeli boisz się o rybki i działanie swojego podajnika to kup coś takiego jak pokarm weekendowy czy urlopowy. Widziałem coś takiego w kakadu. Natomiast jeżeli nie kupisz to ryby powinny i tak przetrzymać. W naturze nie jedzą codziennie . Tylko porządnie je nakarm kilka dni przed wyjazdem. Wysłane od siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo-lukas Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 A jak sądzisz, jak będziesz najadał się do syta przez 3 dni, to wystarczy Ci na dwa tygodnie? Masz dwa wyjścia: 1. Kupić naowy karmnik (jak najszybciej aby zdążyć przetestować). Wsypałbym nieco mnij pokarmu niż sypiesz normalnie. 2. Jednak poszukać kogoś, kto przynajmniej zerknie na akwarium. Przez dwa tygodnie różne rzeczy mogą się przydażyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 (edited) W naturze nie jedzą codziennie . Tylko porządnie je nakarm kilka dni przed wyjazdem. Przez takie dokarmienie ryb przed wyjazdem można narobić więcej szkody niż przez 2 tygodniowy brak karmienia. Z doświadczenia mojego mogę powiedzieć że takie 2 tygodniowe przerwy w karmieniu rybom nie zaszkodzą. Ale jeśli nie jesteś pewny to zrób jak radzi : 2. Jednak poszukać kogoś, kto przynajmniej zerknie na akwarium. Przez dwa tygodnie różne rzeczy mogą się przydażyć. Edited August 2, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 A jak sądzisz, jak będziesz najadał się do syta przez 3 dni, to wystarczy Ci na dwa tygodnie? Hehe, nie ma to jak porównywać układ pokarmowy człowieka do układu pokarmowego ryb ,Jeżeli nie są to typowe "krówki" (ryby roślinożerne) to 2tyg. głodówka im nie zaszkodzi. Możesz solidniej je podkarmić przed wyjazdem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo-lukas Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 W sumie "przerysowałem" porównanie. Jednak i tak jestem zdania, że lepiej aby nasze pupile miały jakąś opiekę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts