_Paker_ Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Witam, Miesiąc temu robiłem zmianę podłoża z żwirku na piasek ( podmiana wody była 50/50 stara i nowa ), roślinki nie chcą rosnąć na nowym podłożu ( użyłem pod piaskiem kulek ) Wczoraj kupiłem roślinki w zoologicznym, jedna po nocy wygląda tak jak na zdjęciach, co robię źle ? Parametry wygląda tak : NO3 - 0 - 10 NO2 - 0 Ph - 6,4 KH - 3d - 6d GH - <3d - <4d Wodę podmieniam 1 raz w tygodniu 5 %, oczywiście woda RO. Obsada zbiornika to : Para Ramirez 12 neon inesa Zbiornik : 60x30x30 Oświetlenie: LED 2x46cm 5630 1260 lumen/m ( 15-21 czas oświetlenia ) Temperatura: 25 - 27 stopni Filtr : Aqueal Turbo 500 ( działa na zasadzie ruchu tafli wody, czas pracy 24h ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Wczoraj kupiłem roślinki w zoologicznym, jedna po nocy wygląda tak jak na zdjęciach, co robię źle ? Kupujesz w złym miejscu Zdrowa roślina nie ma prawa tak wyglądać po jednym dniu, choć by w najgorszych warunkach. Poza tym opchnęli Ci też roślinę doniczkową (ta z prawej ) Masz też mało azotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Paker_ Posted July 30, 2014 Author Share Posted July 30, 2014 Dziękuje za informację. Co proponujesz z tym azotem ? Roślina z prawej to hemigraphis colorata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Roślina z prawej to hemigraphis colorata. No właśnie, nie do akwarium http://sklep.roslinyakwariowe.pl/terrarrium-paludarium/rosliny-terrarystyczne/hemigraphis-colorata-koszyk-p-6529.html?osCsid=6df84e45f95e8 Co do azotu to odpuść jedną podmianę i zobaczysz czy wzrośnie, jak nie to po prostu musisz dozować azot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Paker_ Posted July 30, 2014 Author Share Posted July 30, 2014 Wielkie dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts