Deadmau5 Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 Witam,jutro wybieram się na urlop do Kołobrzegu i właśnie w necie wyczytałem że jest tam oceanarium. No i właśnie chciałbym się spytać czy ktoś był/jakie wrażenia/czy warto w ogóle tam zajrzeć? Proszę o wasze opinie jak ktoś był Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 Byłem tam 2 razy. Oba wypady uznaje za totalną lipę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted July 26, 2014 Author Share Posted July 26, 2014 No to mnie pocieszyłeś Czyli nie warto tm iść? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 IMHO nie, ale lepiej tam niż do Dźwirzyna (obok Kołobrzegu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 Deadmau5 moim zdaniem ilu ludzi tyle gustów. Nie twierdzę, że opinia Pleya jest nieadekwatna do jakości oceanarium w Kołobrzegu, ale... jak już tam będziesz, to proponuję jednak iść i samemu się przekonać,niż później ew. żałować, że nie skorzystałeś z okazji 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted July 27, 2014 Author Share Posted July 27, 2014 I tak też pewnie zrobię,zobaczę bo pewnie później bym żałował - a jak będzie tak będzie:) Dzięki za opinie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 Po powrocie czekam na focie ocenimy Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 No cóż, polskie "oceanaria" po prostu trochę się różnią od niesamowitych obiektów z amerykańskich filmów. Może jakby zastosować właściwszą nazwę nie byłoby tylu rozczarowań, na przykład "kałużarium" albo po prostu "muzeum wody". 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted September 21, 2014 Author Share Posted September 21, 2014 No cóż, polskie "oceanaria" po prostu trochę się różnią od niesamowitych obiektów z amerykańskich filmów. Może jakby zastosować właściwszą nazwę nie byłoby tylu rozczarowań, na przykład "kałużarium" albo po prostu "muzeum wody". Dokładnie!Do oceanarium to brakuje mu jak z ziemi do księżyca.Byłem,zobaczyłem i pierwsze co mi się rzuciło na myśl-rośliny,ani jednej prawdziwej!Nie dość że mało to jeszcze wszystkie sztuczne za co wielki minus.W niektórych zbiornikach wręcz pusto,w większości mało podłoża co nie wyglądało estetycznie.Co prawda pierwszy raz byłem w ''oceanarium'' i trochę inaczej sobie to wyobrażałem ale nie żałuję,szczególnie że największą frajdę miał syn:)Ja mimo wszystko też byłem zadowolony chociaż bardziej podobały mi się aranżacje zbiorników w centrum ogrodniczym w kołobrzegu(wiadomo nie tyle i nie takie duże ale jednak ładniejsze).Podsumowując jak ktoś się interesuje akwarystyką to grzech nie wejść, ale ''cudów'' się nie spodziewajcie:)Na koniec kilka fotek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limak86 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Faktycznie szału nie ma, jak na oceanarium Już dużo lepsze i bardziej naturalne akwaria są chociażby w płockim zoo, a jest tam ich trochę (polecam jak ktoś będzie miał okazję) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Namiastkę oceanarium, cz też jak to nazywają Afrykarium będzie można zobaczyć późną jesienią we Wrocławiu. Zapowiada się ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 (edited) Byłem tam w tym roku. Pracowali ostro. Przy okazji. Gdzieś blisko Polski jest jakieś delfinarium (co prawda ssaki ale żyją w wodzie więc na temat)? Byłem w tym roku w Bułgarii z zamiarem odwiedzenia Delfinarium w Varnie ale w dniu wizyty odwołali wszystkie pokazy ze względu na poród Delfinicy. Edited September 21, 2014 by zibi6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybitwa Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Miejsce fajnie położone ale wydać 20 zł za osobę i akwaria brudne i spędzić z rodziną tylko 15 minut bo w tyle można wszystko obejść, słabo to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts