Fubu Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Mam 1 akwa 25l i mam w nim 2 gupiki w ciąży czy mogę przełożyć pojedyńczo do kuli? Tylko mam problem bo w kuli woda będzie nie filtrowana i nie napowietrzana czy ryba zdechnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Tylko mam problem bo w kuli woda będzie nie filtrowana i nie napowietrzana czy ryba zdechnie? A czy Ty bez powietrza będziesz żył ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Jeśli woda ma być złej jakości to lepiej będzie jak zostawisz samice w akwarium. Przy dużej ilości roślin zdecydowana większość narybku albo nawet cały przeżyje. Te ryby i tak mnożą się jak króliki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Tylko mam problem bo w kuli woda będzie nie filtrowana i nie napowietrzana czy ryba zdechnie? Nawet jeśli jakimś cudem ta samica przez kilka dni w tej kuli przeżyje i się tam okoci, to i tak najprawdopodobniej po kilku dniach padną młode. Więc takie rozwiązanie nie ma najmniejszego sensu, a poza tym akwarystyka polega na hodowli ryb, a nie na ich męczeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
break456 Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Kup sobie kotnik z rynienką taką(koszt rzędu 10-15zł) i będziesz miał młode a inwestycja na lata albo jak masz porośnięte akwa roślinnością(najlepiej mchem) to narybek sobie poradzi, wtedy przeżyją najsprytniejsze, krótko mówić naturalna selekcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GupikBlue Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Do kuli ? NIE ! Wszystko tylko nie to. Lepiej zainwestuj w kotnik lub zostaw obie samice w akwa. ogólnym. Młode instynktownie pochowają się w żwirku, roślinkach, za filtrem, czy grzałką. Niestety niektóre z nich zginą, ale te najsilniejsze przeżyją i na pewno coś Ci się uchowa. Tylko nie dawaj ich do kuli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts