cob_ra Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 (edited) Szkoda było nam za bezcen sprzedać 160, więc pomiędzy kostkę 20l a 450l wpasowaliśmy baniak pośredni. Objętość 160L Wymiary 100x40x40 Oświetlenie: Pokrywa spienione PCV, T8 30W 6500k Osram Cool Day Light T8 18W 8500k Osram Fluora T8 30W 8500K Sylvania Grolux Nawożenie: BrakPodłoże: Piasek 1-2mm dekoracyjnyParametry wody Brak, ROFiltracja Zew. Unimax 250 (2 kosze gąbki, ceramika, wew. mechaniczny turbo 650 z gąbką Gatunki roślinAnubiasSagitta subulataGatunki rybBrak Edited July 21, 2014 by cob_ra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruszkin Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Nic nie widzę, ale pewnie oto chodzi Brak parametrów ? A gdzie poszły ;p ? Jakieś ciekawe ryby będą ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted July 21, 2014 Author Share Posted July 21, 2014 Dziś zalane i już nie dałem rady zmierzyć. Co do obsady, na tą chwilę mam ciężko z wyborem. Zastanawiam się nad kirysami na dnie, jakieś pielęgniczki i do tego ławicę. Jeśli macie jakieś propozycję chętnie wezmę pod uwagę. Nie widac, bo jeszcze jak widać woda lekko mętna a i wywar z szyszek zrobił już swoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Ładnie się zapowiada :)będę śledził rozwój akwa.Co do ryb zależy od parametrów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted July 22, 2014 Author Share Posted July 22, 2014 (edited) W drodze jest korzeń, suszą się gałązki dębu, olchy. Za 2-3 tygodnie śmigam na giełdę do Łodzi po ryby i może jakiś ładny korzeń, jakąś żabienicę. Torf granulowany już przygotowany do włożenia do filtra. Parametry herbaty: PH 6,5 KH2 GH4 NO3 0 NO2 0 Co do obsady, jako ławicę zobaczymy co by było możliwe do kupna, do wyboru myślę: Bystrzyk Amandy, Miedzik obrzeżony, Zwinnik jarzeniec, Neon czarny lub czerwony (20-40szt) Kakadu 1+2-3 Kirys lamparci na dnie. (10szt) Na powierzchnię wpadło trochę pistii. Edited July 22, 2014 by cob_ra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted July 28, 2014 Author Share Posted July 28, 2014 Doszło kilka grubszych gałęzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Trzeba przyznać, że świetnie to wygląda, pogratulować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fivix Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Piękne Zawsze chciałem mieć BW, ale jakoś nie mogę się zebrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinakolada Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Jest moc Świetny nastrój uzyskałeś. Bardzo podoba mi się ułożenie korzeni, gałęzi... Zdecydowanie duży + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted July 29, 2014 Author Share Posted July 29, 2014 (edited) Dzięki, tak szczerze, to wkładałem na pałę, nie przywiązywałem jakoś większej wagi. Fakt coś tam poprawiłem potem. Ale efekt finalny i mi się podoba. Postanowiłem ze może coś z tego wybiorę Apistogramma baenschi WF lubApistogramma bitaeniata Careiro WFNannostomus marginatus Rio Negro wf Edited July 29, 2014 by cob_ra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Bierz Inki, piękne ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 (edited) Świetna herbata, bardzo nastrojowo. Z resztą, co Ci będę słodzić... Moje zdanie i tak już znasz Pozdrawiam. Edited July 31, 2014 by Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted August 2, 2014 Author Share Posted August 2, 2014 (edited) Cieszę się, że nie tylko mi się podoba . Zastanawiam się nad ilościami, Inkę np. 1+1, czytałem że u kogoś kto miał 2 samiczki potrafiło dochodzić do przeganiania i walk. Jako ławicę Nannostomus marginatus Rio Negro 15-20szt. Czy coś jeszcze można dodać to tego zestawienia? Edited August 2, 2014 by cob_ra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Kozacka aranżacja bardzo naturalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted August 15, 2014 Author Share Posted August 15, 2014 (edited) Jutro popołudnie, jak nic nie przeszkodzi będą ryby. Od tygodnia baniak testują 2 molinezje, do odłowienia oczywiście. Tak to wygląda. Nie wydaje Wam się, że gałęzi za dużo? Edited August 15, 2014 by cob_ra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miniu Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Nie wydaje Wam się, że gałęzi za dużo? Ja osobiście bym wyciągnął jedną gałąź - tą bladą, postawioną bliżej przedniej szyby po prawej stronie. Poza tym super klimacik ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted August 16, 2014 Author Share Posted August 16, 2014 Już powoli zaczynają ogarniać baniak, Powoli aklimatyzują się. Bardzo nieśmiałe. Zarówno Inki jak Drobnoustki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Gałąź w kształcie litery "Y" według mnie do wywalenia, również ta przed nią, reszta całkiem niezła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Super wyszło wszystko,podoba mi się takie zagracenie,kiedyś też takie muszę zrobić czekamy na więcej fotek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 No to jeszcze kilka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Przesadziłeś z tymi grubszymi gałęziami, poprzednio było lepiej Ale to moja prywatna opinia i nie musisz się z nią zgodzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 Trafiłem dziś Inka, już zadomowiły się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted September 14, 2014 Author Share Posted September 14, 2014 Spamujemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted October 31, 2014 Author Share Posted October 31, 2014 (edited) Korzystając z okazji spuszczenia wody w stawie na mazurach u teścia, siekierka w rękę i kilka ciekawych korzeni z olchy zaciągnę do baniaka. Edited October 31, 2014 by cob_ra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted November 9, 2014 Author Share Posted November 9, 2014 (edited) Od wczoraj oświetlenie ledowe, białe zimne zmieszane z ciepłymi. Edited November 17, 2014 by cob_ra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts