JubuS Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Jeśli zły dział proszę o przeniesienie. Witam, w piątek wsypałem do akwarium przeczyszczony wielokrotnie żwir i wysuszony, i na to wysypałem specjalne podłoże dla krewetek. Dziś delikatnie zalałem wodą wsadziłem roślinki i zalałem do końca. Nigdy wcześniej nie miałem takich bąbelków w podłożu to na przedmiotach to wiem że po paru dniach pracy filtra znika, jednak jestem zaniepokojony tymi bąbelkami bardzo białymi w podłożu. Czy to siarkowodór tak szybko?, nie czuć jeszcze "jajem" z akwarium. Akwarium 30szeX20dłuX40wys, dwa filtry za tłem strukturalnym jeden to aquanel mini wpuszcza wodę za tła do środka, i aquaszut n1000 plus ustawiony na małe obroty zaciąga wode z środka za tło i wypycha w stronę 1, na razie bez grzałki termometr pokazuje 30 stopni wtf? Proszę o pomoc pozdrawiam. Zdjęcia: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Jak dla mnie to zwykłe powietrze, które "sparowało" i stąd ten efekt "bieli". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo73 Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Na szybach wygląda jak chlor ze świeżo nalanej wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JubuS Posted July 21, 2014 Author Share Posted July 21, 2014 No co ty nie powiesz, to jest świeże akwarium, i ten dół w sensie bąbelki w podłożu mnie przerażają, zakładałem już parę razy zbiornik, ale tak mam 1 raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rayan88 Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 Bo masz tam luki u mnie w piasku też było kilka bąbelków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts