maziama Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Może się mylę, ale czy jest tak, że tematy napisane przed zmianą forum i umieszczone w archiwum automatycznie umieszczane tam są bez zdjęć? Nie przejrzałam wszystkich tematów ale z 10 co najmniej i nie widać w nich zdjęć. Z kolei temat (sprawdziłam na razie jeden) napisany już w czerwcu ubiegłego roku (i umieszczony w archiwum), czyli po zmianie forum, zdjęcia ma normalnie. To jakiś błąd, czy tak ma to być docelowo...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 To jakiś błąd, czy tak ma to być docelowo...? O ile wiem to wszystko zależy od zewnętrznego serwera-hosta, na którym były te fotki, np. Image Shake po jakimś czasie usuwa fotki i wtedy nie ma ich też na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted July 18, 2014 Author Share Posted July 18, 2014 Też tak myślałam, ale przykładowo w tematach które ja napisałam też nie ma zdjęć, chociaż mam je w załącznikach naszego forum z informacją w którym temacie zostały użyte. A zdjęć w temacie nie widać. No chyba, że tylko ja ich nie widzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Daj linka do jakiegoś takiego tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted July 18, 2014 Author Share Posted July 18, 2014 (edited) Tematy napisane przed zmianą forum: Pierwszy temat o razborach - nie widzę żadnych zdjęć: http://forum.superakwarium.pl/topic/4685-razbora-klinowa/?hl=razbor Drugi temat o bojownikach - widzę tylko kilka zdjęć, od użytkownika jucha jedno, dwa od kiziel i jedno od embarrassed: http://forum.superakwarium.pl/topic/5249-bojownik-wspania%C5%82y-w%C5%82asny-ch%C3%B3w-zdj-hd-str15/?hl=ch%C3%B3w Moje powinny być na str.8 Trzeci temat, napisany po zmianie forum - wszystkie zdjęcia są: http://forum.superakwarium.pl/topic/40147-hodowla-skalar%C3%B3w/?hl=skalary Zdjęcia z tych trzech tematów mam w załącznikach forum, Mogę porównać tylko swoje tematy, bo wiem jakie mam załączniki. U innych nie wiem dlaczego nie widać, może rzeczywiście serwer-host jest winny. Losowo sprawdzone tematy z 2009 roku - widać zdjęcia w tematach. Nie rozumiem o co chodzi Edited July 18, 2014 by maziama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Ja też nie widzę tych fotek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Czasami wystarczy, że jakiś mod zedytuje temat i zdjęcia które były wklejane jako załączniki na forum, to się pokazują spowrotem, ale już te wklejone np z fotosika, które znikneły im z serweru już nie zobaczymy. Zmiana "systemu" zrobiła takiego psikusa... Jak byś się na jakiś podobny natknęła wrzuć link, w miarę możliwości będzie się to się poprawiać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted July 19, 2014 Author Share Posted July 19, 2014 Dzięki Mapet Jest trochę tych tematów w których zniknęły zdjęcia. Wyraźnie to widać np. w archiwum działu identyfikacji ryb i roślin. Ale to już każdy autor danego tematu musi wiedzieć, czy zdjęcia są nie widoczne, bo już ich nie ma np. na Fotosiku, czy jest po prostu ten sam problem co u mnie. Chyba dobrze by było, żeby każdy, kto zauważy brak zdjęć w swoich tematach, pomimo, że ma je w załącznikach forum, wkleił tutaj link do tematu i wtedy moderatorzy mogą działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts