wojtekwz123 Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Witam! Jakiś czas temu zrobiłem restart mojego akwa 112l profilowanego. Teraz przyszedł czas na obsadę. W tej chwili posiadamy: Zwinnik blehera 9 Krewetka amano 3 Prętnik karłowaty 1 (prawdopodobnie do oddania). Proszę o pomoc w sprawie doboru reszty, ja bardzo chciałbym barwniak czerwonobrzuchego, gdyż odpowiadają mu warunki jakie panują w moim zbiorniku (w przeszłości dochowałem się narybku). W jakim układzie go trzymać? W przeszłości miałem 1+3 i bardzo się sprawdzał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 ja bardzo chciałbym barwniak czerwonobrzuchego, gdyż odpowiadają mu warunki jakie panują w moim zbiorniku (w przeszłości dochowałem się narybku). Podaj parametry wody. To, że dochowałeś się narybku o niczym nie świadczy. Mając nieodpowiednie warunki też można dochować się narybku (ryby ratują się chcąc zachować gatunek). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekwz123 Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 PH 7.5 gh7 kh 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekbart Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 W przeszłości miałem 1+3 i bardzo się sprawdzał. Barwniaki czerwonobrzuche są to ryby,które dobierają się w pary,możesz kupić dobraną już parkę,nie potrzebujesz haremu.Parametry wody dla nich to ph około 7, gh do 12st.U mnie pływają w ph 6.8, gh 9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekwz123 Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 Ale ostatnio gdy je miałem samiec odbywał tarło z wszystkimi samicami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Udało Ci się dostać barwniaka? Ja na swoje "poluje" już od jakiegoś czasu i NIGDZIE nie ma, w sklepach twierdzą,że nawet w Łodzi na giełdzie nie idzie ich dostać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekwz123 Posted July 18, 2014 Author Share Posted July 18, 2014 U mnie (Kraków) są praktycznie w każdym sklepie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Udało Ci się dostać barwniaka? Ja na swoje "poluje" już od jakiegoś czasu i NIGDZIE nie ma, w sklepach twierdzą,że nawet w Łodzi na giełdzie nie idzie ich dostać. Jeszcze w tą niedzielę widziałem na giełdzie... Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Jeszcze w tą niedzielę widziałem na giełdzie... Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2 No to nie wiem u mnie w 3 zoologach jednych głosem głośno krzyczą "barwniaka nie ma nigdzie!" :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Powiem szczerze,że to mnie dziwi. W Warszawie nie ma problemu nawet w kakadu. Wysłane od siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Barwniaków trudno jest nie rozmnożyć, są to najbardziej płodne rybki z jakimi miałem do czynienia, najgorsze jest to że potem nie ma co robić z narybkiem i trzeba wyrzucać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts