Jump to content

112l barwnika czerwonobrzuchy

wojtekwz123
 Share

Recommended Posts

Witam!

Jakiś czas temu zrobiłem restart mojego akwa 112l profilowanego. Teraz przyszedł czas na obsadę.

W tej chwili posiadamy:

Zwinnik blehera 9

Krewetka amano 3

Prętnik karłowaty 1 (prawdopodobnie do oddania).

Proszę o pomoc w sprawie doboru reszty, ja bardzo chciałbym barwniak czerwonobrzuchego, gdyż odpowiadają mu warunki jakie panują w moim zbiorniku (w przeszłości dochowałem się narybku). W jakim układzie go trzymać? W przeszłości miałem 1+3 i bardzo się sprawdzał.

ja bardzo chciałbym barwniak czerwonobrzuchego, gdyż odpowiadają mu warunki jakie panują w moim zbiorniku (w przeszłości dochowałem się narybku).

Podaj parametry wody. To, że dochowałeś się narybku o niczym nie świadczy. Mając nieodpowiednie warunki też można dochować się narybku (ryby ratują się chcąc zachować gatunek).

W przeszłości miałem 1+3 i bardzo się sprawdzał.

Barwniaki czerwonobrzuche są to ryby,które dobierają się w pary,możesz kupić dobraną już parkę,nie potrzebujesz haremu.Parametry wody dla nich to ph około 7, gh do 12st.U mnie pływają w ph 6.8, gh 9.

Udało Ci się dostać barwniaka? Ja na swoje "poluje" już od jakiegoś czasu i NIGDZIE nie ma, w sklepach twierdzą,że nawet w Łodzi na giełdzie nie idzie ich dostać.

Jeszcze w tą niedzielę widziałem na giełdzie...

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2