przemok96 Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Witam,Chciałbym przedstawić moje nowe akwarium, założone ok 5 dni temu, do akwarium wlałem ok. 15l starej wody.Akwarium profilowe 60lOświetlenie:-tył aqua-glo 18000k 15W-przód 2800K 15WZostanie chyba tylko tył.Filtr:kaskada FZN-1 (w środku tylko gąbka)Podłoże:-piasek z castoramy Kreisel 099 (ładny, brak ostrych krawędzi, ale strasznie dużo płukania)Nawozy:posiadam easy carbo oraz aqua art classic, stosować którychś z nich podczas podmian wody?Ozdoby:-17 szyszek olchy,-15 liści dębu,ta ilość jest w porządku, czy dodać jeszcze troszkę?Flora:-kryptokoryna(nie wiem dokładnie jaki gatunek),-limnobium,Fauna:planowana:-Miedzik obrzeżny 12sztuk/Bystrzyk cytrynowy 10sztuk (nie wiem czy nie będzie dla nich za ciasno)-Kirys pigmej 10 sztuk-Otosek 8 sztuk (jak zbiornik już się dobrze ustabilizuje)Tło jest tymczasowe, ponieważ jest to jakaś czarna kartka, niedługo zmienię na czarny brystol.Jakość zdjęć jest jaka jest, niestety nie posiadam dobrego aparatu :/ Dzień pierwszy. Dzień drugi, śmiga tylko tylna świetlówka. Dzień drugi, śmigają obie świetlówki. Dzień trzeci, śmiga tylko tylna świetlówka. Dzień trzeci, śmigają obie świetlówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Liście, liście i jeszcze raz liśćie.Jakiś duży korzeń na prawo.Świetlówkę zostaw tą 2800K.Do tej planowanej obsady dorzuciłbym jeszcze jakieś apisto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts