sylwia123456 Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Akwarium ustawilismy na szafie. Narazie jest w nim nawet nie połowa wody. W pokoju mamy panele I niestety jak dzieci chodzą to się woda w akwarium buja...wina krzywej podłogi ( stare budownictwo)...kiedys tak nie było mimo ze były stae deski a teraz panele sa załozone I wszystko sie rusza..boje sie co bedzie jak zapełnie akawarium.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Pomyślcie o przykotwiczeniu szafki do ściany przy której stoi akwarium.Wibracje i lekkie bujanie szafki przy mniejszych litrażach nie zaszkodzi akwarium, ale rybom już tak. Takie wibracje będą stresować ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwia123456 Posted July 12, 2014 Author Share Posted July 12, 2014 Pley w jaki sposób ja przykotwiczyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibrachim12 Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Przykręć po prostu tą szafkę do ściany. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwia123456 Posted July 12, 2014 Author Share Posted July 12, 2014 (edited) Aha dziękuję.. za ta szafa jest rura od odpływu więc szafa nie stoi przy samej ścianie, jak to rozwiązać? Przybić do szafy np listwę/deskę tak grubą by dosięgała do ściany I dopiero przykręcić to wszystko do ściany?? 6.1. Wymagane jest dbanie o poprawność gramatyczną i ortograficzną wypowiedzi. /ahr/ Edited July 13, 2014 by ahr Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniamr Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Myślę że w szafie można zrobic wycięcia na tą rurę by doszła do ściany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 (edited) Kątowniki metalowe po obu stronach szafki, przykręcone do szafki,a do ściany na kołki, połączenie na sztywno. Edited July 13, 2014 by Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwia123456 Posted July 13, 2014 Author Share Posted July 13, 2014 tak tylko czy takie wyciecie nie osłabi całej szafy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 szAfa to nie jest najlepszy pomysł. Mam 30l na szafie i ciężko się przeprowadza wszelkie czynności pielgnacyjne, poza tym kiepsko się z dołu patrzy na akwarium. Wysłane od siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwia123456 Posted July 14, 2014 Author Share Posted July 14, 2014 Psycho podzielam twoje zdanie w 100%! Ale gdybym mogła to akwarium stałoby niżej tylko mam synka 2 letniego, ktory jest nie obliczalny. Nie chce narażac akwarium na rózne sytuacje ani synka na niebezpieczeństwo (woda plus prad). Grzebanie w akwarium jest nie wygodne ale niestety jak narazie tak musi być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Wiem o co Tobie chodzi, sam mam w domu 4 letniego brata. Może pomyśl nad zakupem wyższej szafki w granicach około 120cm, zawsze to lepiej niż szafa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwia123456 Posted July 14, 2014 Author Share Posted July 14, 2014 Gaweł napewno pomyśle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts