Adrian Anioł Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 (edited) Witam. Chcę zrobić azjatyckie BW. Czy mogę tam mieć bojownika. I jakie rośliny. Jaki aranż? Mam dostęp do wody RO. Jak zły dział to przepraszam. I jaką kaskadę kupić? Do 100zł. Musi być cicha. Pozdrawiam. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Edited July 11, 2014 by Adrian Anioł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
super909 Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Owszem możesz mieć bojka. Rośliny do wybory tylko żeby były z Azji. Kaskade polecam FZN-1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Ja bym poszedł w Bojowniki z kompleksu Coccina. Maluszki, które można w takim akwarium trzymać w parach.Z roślin proponuje pływające- przy mocnej herbacie one mają największe szanse przeżycia, a taki Ceratopteris cornuta spokojnie się nada na jedyną roślinę w akwarium . Zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że jego korzenie są w stanie osiągnąć większą długość niż całkowita wysokość tego akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted July 12, 2014 Author Share Posted July 12, 2014 A jak bym zamiast BW zrobił normalne akwa z czystą wodą? Rośliny z mojego głównego akwa czli: Heterantera Cabomba Anubias Echinodorus amazonus Pistia i trawnik z małego heńka Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Tam jest żarówka 25W to nie za dużo? Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 A "Brudna woda" jest nienormalna? Jeżeli naprawdę chcesz Azję to zobacz co z Twoich roślin się do tego akwarium nadaje . Do jaśniejszych wód też możesz dać Bojki. Np B. picta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted July 12, 2014 Author Share Posted July 12, 2014 To będzie prawie azja z jednym bojownikiem wspaniałym. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts