Adrian Anioł Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 (edited) Witam. Dziś dostałem paczkę z pistią. Jest ona w okropnym stanie. Lekko czarnawe liście. A po wodzie latają mi takie farfocle. Czy pistia z tego wyjdzie i się zregeneruje? Dodaje foto. Farfocle Bardzo proszę o odp co z nimi robić. Pozdrawiam Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Edited July 11, 2014 by Adrian Anioł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limak86 Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 U mnie pistia po przyniesieniu do akwarium przez dobry 2-3 tygodnie marniała i prawie ją już wyrzuciłem, ale po tym czasie przyjęła się i teraz buja tak, że prawie nie sposób jej opanować Więc radzę Ci poczekać, odrywać delikatnie zniszczone liście i korzenie i dać jej się przyjąć - powinno być coraz lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted July 11, 2014 Author Share Posted July 11, 2014 (edited) A u siebie masz pokrywę?Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Reg. 6.1. /ahr/ Edited July 11, 2014 by ahr Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 (edited) Pistia nie lubi wilgoci na liściach, a tej niestety sprzyja słaba cyrkulacja powietrza pod pokrywą i skraplająca się woda. Wielu osobom w takich warunkach roślina obumiera. Co do słabego stanu pistii, którą dostałeś. Zregeneruje się z czasem i szybko się rozrośnie (o ile wilgoć jej nie wykończy), przenoszenie do nowego zbiornika zazwyczaj odbija się wyraźnie na jej kondycji. Nie przejmuj się Polecam zakup pincety i nożyczek do skórek/paznokci. Ułatwiają pielęgnację bujnych korzeni oraz liści. Edited July 12, 2014 by Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted July 12, 2014 Author Share Posted July 12, 2014 (edited) Mam narzędzia aquascaperskie. Od RA. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Edited July 12, 2014 by Adrian Anioł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts