Issabell Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Odkąd mam rybki w akwarium mam jeden i ten sam problem...Już drugiego dnia zginęła mi rybka... znalazłam ją po tygodniu - martwą w filtrze... Dziś brakowało mi aż 3 rybek - tknęło mnie, aby sprawdzić filtr - były tam trzy danio - dwa żywe, choc jeden jest w kiepskiej kondycji i chyba ma przetrącony kręgosłup, jeden był już martwy... Jak rozwiązać problem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Napisz Iza jaki masz filtr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Issabell Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Filtr mam taki - z deszczownicą http://allegro.pl/filtr-wewnetrzny-jp-014f-800l-h-60-180l-i4326952931.html Przypuszczam, że rybki wpływają, przez otwór u góry, z którergo wychodzi kabel, bo wokół kabla jest dosyć dużo miejsca (średnica otworu stosunkowo duża) Innej możliwości wejscia do filtra nie widzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Napisz Iza jaki masz filtr. Dobra znalazłem w twoim poprzednim poście . Powiem szczerze nie wiem jak te danio tam wpadają. Otwory tego filtra nie są jakieś przesadnie wielkie. Kwestią jest być może ustawienie zbyt dużego przepływu w filtrze ( nie znam tego filterka , więc nie wiem jak z jego regulacją ) , bądź założenie na korpus filtra coś w rodzaju membrany ( z pończochy , rajstopy ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 @Issabell Ty przeprowadzasz jakąś prowokację na forum? Temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts