kc_kasia87 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Mój mieczyk (samica) od 2 dni chowa się za kotnikiem i roślinkami, jak podpływają do niej inne ryby to ucieka, czasem goni ją samiec. Wczoraj znalazłam jedną małą rybkę czerwoną, czy to może być jej potomstwo? Mieczyk nie jest gruby więc nawet nie myślałam że może być kotna. Proszę o informacje jeżeli ktoś się zna. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanek1983 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 bo już skończyła kocenie....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kc_kasia87 Posted June 21, 2014 Author Share Posted June 21, 2014 I nawet jak skończyła to może jeszcze się tak chować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanek1983 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Spróbuj odłowić, mi się udało ostatnio uratować kilka sztuk..... Zdania zaczynamy wielką literą, a wielokropek składa się z kropek trzech... I chyba nie tego dotyczyło pytanie. /ahr/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kc_kasia87 Posted June 21, 2014 Author Share Posted June 21, 2014 Wczoraj odłowiłam ją do kuli i obserwowałam i nic się nie działo więc dziś jest znowu w akwarium. Mała rybka jest w kotniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanek1983 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Ja polecam włożyć jakieś pływające roślinki, i obserwować samice za ok 5-6 tygodni... Będzie znów się kocić, u mnie w większości były to godziny poranne, tak 7-8 wraz ze świtem, rzadko w nocy. Dziś właśnie zakupiłem osobne 20 l akwarium dla narybku. Tam najlepiej odławiać kotne samice, nawet w kotniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kc_kasia87 Posted June 21, 2014 Author Share Posted June 21, 2014 Ok wielkie dzięki. Roślinki pływające mam i właśnie w niej znalazłam rybkę. Jestem świeżą akwarystką i jeszcze wszystkiego nie wiem więc jeszcze raz bardzo dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rayan88 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 (edited) Mieczykowa to jest lakomczuch urodzila mi prawie 60 a na drugi dzień zostało ok 15 i była tylko ona w akwarium 10l kotniku także to bylo jej potomstwo ale jak w naturze ostal się najsilniejszy. Edited June 21, 2014 by rayan88 Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Anioł Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 (edited) Polecam takor kotniki z dnem.Małe wpada,ona zostaje. A ja polecam zwracać uwagę na pisownię. Chyba masz wakacje, nigdzie się nie spieszysz, nie można przeczytać co się napisało przed wysłaniem? /ahr/ Edited June 30, 2014 by ahr Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts