stanek1983 Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Posiadam, wiem troszkę lipny, ale w miarę cichy filtr Hanza aquaristic jp-022f, wiem ze można zrobić z niego deszczownicę, nie jestem w stanie dokupić brakujących elementów, można to np. samemu zrobić? Gdzieś widziałem że można za pomocą zwykłych słomek, ale wylot powietrza w wodzie musi być skierowany ku górze tak? Bo jeśli jest tak jak teraz to ryby nie są w stanie pływać, posiadam akwarium 80 l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moje Akwarium ;-) Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 A nie lepiej zamiast słomek, kupić rurki pcv o małej średnicy (średnica wylotu filtra) i 2 kolanka? I później nawiercić otworków ew. wytopić bardzo gorącym, prostym kawałkiem druta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanek1983 Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 Czyli rozumiem że, : bo jak go zanurzę głębiej lub skrócę wężyk od zaciągania powietrza (ten który wystaje nad taflą wody) i zamiast niego podłącze te rurki, to będzie efekt deszczownicy? Za następnego posta w takiej formie, dostaniesz osta. Pisz poprawnie. DM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 (edited) Do Moderatorów A może on ma dysleksję i nie potrafi poprawnie pisać,może ktoś ma OS nie obsługujący polskich znaków.Trzeba trochę pomyśleć a nie banami straszyć A może On nie potrzebuje adwokata ? A w temacie: tak Stanek, dokładnie tak będzie. Edited May 6, 2014 by Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brt Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 wężyk od zaciągania powietrza (ten który wystaje nad taflą wody) i zamiast niego podłącze te rurki Rurki musisz podłączyć w miejsce wylotu wody z filtra, nie tu, gdzie filtr zaciąga powietrze, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Rurki musisz podłączyć w miejsce wylotu wody z filtra, nie tu, gdzie filtr zaciąga powietrze, No tak, nie zamiast wężyka zasysającego, a oprócz niego-z wężyka zasysającego rezygnując. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanek1983 Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 Czyli co z nim zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Przytnij i zaślep, żeby nie wciągał np. kreweci/ szczątków roślin itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Czyli co z nim zrobić? 1. Wężyk którym zasysa filtr powietrze zatykasz 2. Dorobione rurki przymocowujesz/nakładasz na wylot filtra 3. Wypływ z deszczownicy ustaw pod taflą wody około 1cm. pod niewielkim kątem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanek1983 Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 Dzięki wielkie za podpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts