Kamil123 Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Witam, parę godzin temu odłowiłem do kotnika 4 sztuki zmienniaka plamistego. Narybek ma około 4-7 dni. Małe nie mają już woreczka żółciowego, a ja wyjeżdżam na 4 dni. Nie wiem czy młode wytrzymają ten okres w kotniku czy lepiej je wypuścić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Wypuść je do ogólnego. Mieczyki, zmienniaki itp. są w pewnym stopniu glonożerne, więc przez te kilka dni coś tam sobie zawsze znajdą. Jeżeli masz sporo roślin, to może młode nie zostaną zjedzone przez stare ryby, a jeśli nawet nie przetrwają, to w sumie mała strata - za jakiś czas będą kolejne narodziny i następna szansa na odchowanie narybku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Jak kolega wyżej, ponadto z własnego doświadczenia wiem, że narybek który przetrwał już kilka dni w ogólnym przeważnie nie zostaje już zjedzony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirysek Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Jak masz dużo roślinek to nie powinny zostać zjedzone w ogólnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GupikBlue Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Wypuść je do akwa. ogólnego, jeśli masz dużo roślinek pochowają się Odkopałaś stary temat tylko po to aby napisać dokładnie to samo co już powiedziano... Zbędna archeologia. Zamykam. /Luna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts