Pstry93 Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Witam. W moim starym akwarium postanowiłem zrobić poligon doświadczalny i dałem tak : ziemie uniwersalną , odkwaszoną kredą i z nawozami NPK + MG. przysypałem to drobnymi kamieniami i żwirkiem. Natomiast czytam później fora i ludzie piszą , że ziemia z nawozami jest toksyczna dla ryb ? Co z tym fantem teraz można zrobić i czy te nawozy będą toksyczne dla moim ryb ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Tutaj masz odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Ludzie na forach różne bzdury piszą, zazwyczaj popierając je własnym brakiem pojęcia i doświadczenia. Bo z jakiego niby powodu KNO3, KH2PO4 czy K2SO4 zawarte w ziemi miały by być szkodliwe a te zawarte w substratach czy wlewane do wody nie? Nie rozumiem natomiast powodu odkwaszania ziemi. Nie robisz chyba roślinnego malawi? Bo byłoby to jedyne wytłumaczenie, w innych przypadkach zakwaszenie jest nawet wskazane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts