Wiadero Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 (edited) Witam co powiecie o -12 neonkach - 2 bojownikach samiec z samiczka - 4 gupiki w tym jeden samczyk -4 kosiarki -2 zbrojniki niebieskie -2 kiryski lamparcie to moje pierwsze akwarium i nie jestem pewny czy z takim zestawem rybek bedzie im dobrze Edited April 27, 2014 by Wiadero Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 Jeśli akwarium ma długość 3m to może być. Niestety wiem, że akwarium takie nie jest więc NIE. Nic nie wiemy o Twoim zbiorniku. Opisz wg wzoru: http://forum.superakwarium.pl/topic/1063-zanim-za%C5%82o%C5%BCysz-nowy-temat-przeczytaj/ Lamparciego już możesz wykluczyć, dorasta do 50cm. Akwarium 3m lub jakiś ogrzewany basenik w ogrodzie na niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petos Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 Witam co powiecie o -12 neonkach - 2 bojownikach samiec z samiczka - 4 gupiki w tym jeden samczyk -4 kosiarki -2 zbrojniki lamparcie -2 kiryski lamparcie to moje pierwsze akwarium i nie jestem pewny czy z takim zestawem rybek bedzie im dobrze Pamiętaj ,że jeżeli dojdzie do tarła samica bojownika ,może go załatwić. Jeżeli chodzi o kosiarki to młode okazy są zgodne zarówno w swoim towarzystwie jak i dla pozostałych gatunków.Dorosłe osobniki mogą wykazywać cechy terytorialne i tu mogą sie zacząć kłopoty. Mam w akwa 350 litrowym 2szt i niestety jeden rządzi z przodu drugi cały czas musi pozostawać na tyłach ,bo inaczej dochodzi do starć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiadero Posted April 27, 2014 Author Share Posted April 27, 2014 a sory mała pomyłka zobaczylem teraz dokladnie w necie i ja mam zbrojniki niebieskie a nie lamparcie Dbaj o pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 a sory mała pomyłka zobaczylem teraz dokladnie w necie i ja mam zbrojniki niebieskie a nie lamparcie To już lepiej , ale parametry wody i te sprawy są i tak potrzebne .http://forum.superakwarium.pl/topic/1063-zanim-za%C5%82o%C5%BCysz-nowy-temat-przeczytaj/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts