Coolfon1988 Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Witam mam mega problem z filtrem multikani 800 . czasami chodzi normalnie ale czesciej chodzi głośno ( tak jakby mieliło wodą takie syczenie jak strumyk górski)i lecą z wylotu bąbelki i nie wiem co sie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brt Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Jeśli lecą bąbelki to znaczy,że dostaje się powietrze. Musi być gdzieś nie szczelny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 (edited) No dobrze ale skoro nic nie ruszam i 20 minut temu był nieszczelny a teraz nie lecą i pracuje ładnie to co rozszczelnia się a później sam się uszczelnia? Może coś z silnikiem ??? Reg. 6.1. Chyba doskonale znasz ten punkt, masz już za to ostrzeżenia. Liczysz na kolejne? /ahr/ Edited April 25, 2014 by ahr Pisownia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted April 26, 2014 Author Share Posted April 26, 2014 (edited) Pomóżcie jestem bezradny . Edited April 26, 2014 by Coolfon1988 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 A sprawdziłeś wszystkie połączenia czy gdzieś nie zasysa powietrza? Bo to że się sam odpowietrzy to nic zaskakującego, w filtrach Aquaela można spotkać układy odpowietrzające. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted April 26, 2014 Author Share Posted April 26, 2014 Wydaje mi się że połączenia rurek są lux bo łączyłem sylikonem nawet jeszcze poprzykręcałem opaski zaciskowe do wężów powietrznych itd. Chyba że na kuble albo przełącznik regulujący a tego nie_wiem jak sprawdzić. Masakraaa ! E: 26.04.2014 20:46 Jak odłączę kubełek to pompka chodzi dobrze . Z kubełkiem bąbelki.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
włóczykij Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 (edited) Prawdopodobnie masz złe zalany kubełek i jest w nim powietrze. Gdzieś ktoś radził aby ostukać kubełek i poruszać nim w każdą stronę. Powiedz mi proszę w jakim akwarium używasz tego filtra i jak się sprawuję. Edited April 29, 2014 by włóczykij Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted April 29, 2014 Author Share Posted April 29, 2014 Ja go używam w 45 litrach i byłem z niego zadowolony . Zalany musiał być dobrze bo całą wodę od akwarium przez kubełek i silnik ssałem aż było odpowiednio i ruszyło . To nie moje pierwsze uruchamianie tego filtra więc coś musi być innego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter1975 Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Zobacz drożność rurek (czy nie dostał się np żwirek albo coś nie blokuje rurki zasysającej wodę), może wytwarza się podciśnienie bo gdzieś jest zagięta rurka i wciąga powietrze. Raczej z kubełkiem nie powinno być problemu jeśli działał prawidłowo. Ze szczelnością wychodzą problemy najczęściej przy czyszczeniu filtra nie przy normalnej pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted April 30, 2014 Author Share Posted April 30, 2014 Wkurzyłem się i zasylikonowałem miejsce gdzie się skręca kubełek . I co? I teraz działa normalnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts