Jump to content

Recommended Posts

No dobrze ale skoro nic nie ruszam i 20 minut temu był nieszczelny a teraz nie lecą i pracuje ładnie to co rozszczelnia się a później sam się uszczelnia? Może coś z silnikiem ???

Reg. 6.1. Chyba doskonale znasz ten punkt, masz już za to ostrzeżenia. Liczysz na kolejne? /ahr/

Edited by ahr
Pisownia.

A sprawdziłeś wszystkie połączenia czy gdzieś nie zasysa powietrza? Bo to że się sam odpowietrzy to nic zaskakującego, w filtrach Aquaela można spotkać układy odpowietrzające.

Wydaje mi się że połączenia rurek są lux bo łączyłem sylikonem :) nawet jeszcze poprzykręcałem opaski zaciskowe do wężów powietrznych itd. Chyba że na kuble albo przełącznik regulujący a tego nie_wiem jak sprawdzić. Masakraaa !

E: 26.04.2014 20:46

Jak odłączę kubełek to pompka chodzi dobrze . Z kubełkiem bąbelki....

Prawdopodobnie masz złe zalany kubełek i jest w nim powietrze. Gdzieś ktoś radził aby ostukać kubełek i poruszać nim w każdą stronę. 

Powiedz mi proszę w jakim akwarium używasz tego filtra i jak się sprawuję.

Edited by włóczykij

Ja go używam w 45 litrach i byłem z niego zadowolony . Zalany musiał być dobrze bo całą wodę od akwarium przez kubełek i silnik ssałem aż było odpowiednio i ruszyło . To nie moje pierwsze uruchamianie tego filtra więc coś musi być innego . 

Zobacz drożność rurek (czy nie dostał się np żwirek albo coś nie blokuje rurki zasysającej wodę), może wytwarza się podciśnienie bo gdzieś jest zagięta rurka i wciąga powietrze. Raczej z kubełkiem nie powinno być problemu jeśli działał prawidłowo. Ze szczelnością wychodzą problemy najczęściej przy czyszczeniu filtra nie przy normalnej pracy.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...