Kacper32 Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Czesć, Chciałbym sie przywitać, jestem nowy na tym forum Moje akwarium dojrzewało 18 dni, dodałem 50 ml bakterii, dawałem jedzenie w między czasie, Postanowiłem wpuscić na początek trzy gupiki. Jeden już w ciąży ze sklepu. Moje parametry wody, przy których wpusciłem gupiki 2 godziny temu akwa 54l No2 - 0,25 mg/l No3/ 10mg/l GH - 15 KH= 15 CL2- 0 Czy te rybki trzeba na początek jakos przyzwyczaić? Wyrównałem przed wpuszczeniem temperatury, rybki starają się pływać obok siebie, są tylko wystraszone, pływają po całym akwarium jak szalone, najczęsciej przy szybach. Włączyłem do tego napowietrzach, temperatura 25 stopni, Czy to normalne zachowanie ? Wieczorem dam im jesć mrożone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishu300 Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Ryb się nie wpuszcza do wody z NO2 to im będzie szkodziło . Ryby się same przyzwyczają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper32 Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 0,25 nie jest dawką szkodliwą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 0,25 nie jest dawką szkodliwą Nie do końca jest to prawdą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ezdrasz1980 Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Dla ryb nowe otoczenie jest równie oszałamiające jak dla człowieka więc nie dziw się że ryby są ogłupione i latają jak szalone, z czasem na pewno się przyzwyczają i oswoją z nowym otoczeniem i wszystko będzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts