_Paker_ Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Witam, przedstawiam mój zbiornik po zmianie aranżacji, czekam na wasze oceny co dodać lub ująć, motywem przewodnim zbiornika jest Ramireza. Zbiornik : 60x30x30 Oświetlenie: EcoLight Plant 11W ( 16-21 czas oświetlenia ) Obsada :6 neonków innesaParka RamirezekTemperatura: 26 - 28 stopni Podłoże i RoślinkiŻwirek + Piasek na pierwszym planie. Roślinki do oceny przez zdjęcie. Filtr : Aqueal Turbo 500 ( działa na zasadzie ruchu tafli wody, czas pracy 24h ) Parametry ( w załączniku przesyłam pasek z dzisiejszym badaniem, może coś pokręciłem )Ci2 - 0No3 - 25 ( podmiana wody raz na tydzień 10 %, używam filtra RO )No2 - 0Gh 4Ph 6,4 - 6,8 KH 6d Pozdrawiam Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Akwa niczego sobie i + za piasek dla pielęgniczek lecz moim zdaniem bardzo mało światła (tylko 0,2W/l) dołożyłbym jeszcze jedną taką lampkę i wtedy byłoby znacznie lepiej tym bardziej, że masz na powierzchni wody pistię, która ogranicza dostęp światła. Przydałby się jakiś korzeń ale to już od Ciebie zależy i termometr dałbym na boczną szybę aby nie raził w oczy Zwiększ cotygodniową podmianę wody do 20%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Paker_ Posted April 24, 2014 Author Share Posted April 24, 2014 Korzeń mam w baniaku ale roślinki go zasłaniają pomyślę nad zmianą miejsca dla korzenia, uwaga z termometrem, jak najbardziej trafna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Źle dobrana obsada. Innesa + ramireza to częsty błąd. Nie da się pogodzić temperatury. Innesa to ryba subtropikalne i lubi wodę do 24*, a ramireza od 25*C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Paker_ Posted April 24, 2014 Author Share Posted April 24, 2014 Jakie wiec ryby byś proponował do Ramirez na ten litraż ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Akwarium o wymiarach 60x30x30 to akwarium 54l, a nie 60l. Daj duże roślinki do tyłu, na tło. Za słabe masz oświetlenie. Przez to i przez Pistię słabo widać co w akwa piszczy. Czemu tak krótko świecisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Tak jak kolega powyżej napisał. Świecenie wydłuż do 10 godzin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Zamień neony innesa na neony zielone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts