Zivia Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Witam mam dwa pytania 1 Mam zamiar zrobić takie pływające kulki chce kawałek styropianu włożyć i obłożyć mchem i przywiązać do podłoża 2 czy mogę włożyć korzeń z rzeki do akwa i czy tak to mam go jakoś przygotowywać ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 1. Ok. 2. Możesz. Czytaj: forum.superakwarium.pl/topic/6090-korzenie-preparacjaporady/#entry67059 Czy tak trudno wpisać coś w szukajkę na forum lub w Google? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 czy mogę włożyć korzeń z rzeki do akwa i czy tak to mam go jakoś przygotowywać ?? Wręcz musisz go odpowiednio przygotować, a jak to zrobić to link podal Ci już Krzysiek1702. A dlaczego odpowiednie przygotowanie korzenia jest takie ważne - dlatego, że wraz z takim korzeniem wziętym z rzeki czy stawu gdzie żyją ryby można zawlec do akwarium różne choroby lub pasożyty. Poza tym odpowiednio przygotowany korzeń na ogół nie gnije i nie pokrywa się pleśnią. Kilka literek Ci "uciekło". Poprawione. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts