Jump to content

Czy z glonojadem wszystko ok?

Recommended Posts

Witam, mój glonojad ostatnio zaczął się dziwnie zachowywać. Otóż po zmianie akwarium (odstało tydzień stosowałem SUPREME BIOGUARD) na 105l, temp. 26 stopni Celsjusza filtr VERSAMAX FZN-3 mój glonojad zaczął wypuszczać bąbelki, częściej wychodzić z "zamku" a zaraz po wypuszczeniu bąbelka płynie do góry aby zaczerpnąć powietrza i wraca do korzenia (cała sytuacja przedstawiona na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=WCocHMYBlCo&feature=youtu.be ). Czy z nim wszystko w porządku? Niestety nie robiłem testów twardości wody itp. gdyż nie mam testerów paskowych w domu.

Edited by Yogi22

Woda jest mleczna jak by akwarium dojrzewało, kiedy zostało założone? Wpuściłeś wszystkie ryby na raz? Wygląda jak by woda nie dojrzała i ryby się przez to podtruwały, do tego brak roślin też działa na niekorzyść i jeszcze te sztuczne ozdoby.

Edited by belzebub532

Woda jest mleczna gdyż wczoraj został dodany środek ESKLARIN firmy Tropical. Akwarium dojrzewało przez tydzień, dodawany był środek SUPREME BIOGUARD. Ryby wpuszczałem na raz. 

Roślinki mam cztery. Sztuczne ozdoby to grota i ta jaskinia na której siedzi glonojad, oprócz tego jest też korzeń ale on nie jest sztuczny

Edited by Yogi22