Bamboo Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Kiedyś już dodawałam post o tym, że mam za małe akwarium dla bocji i skalara. Mam go oddać koleżance, która ma większe akwarium. Problem jest w tym, że mieszka kawałek dalej i do tego musiałabym jej dać w szkole, czyli rybki były by max. 8 godzin w woreczku albo słoiku. Oczywiście to 8h to jest takie maximum, pewnie byłoby mniej, ale no bywa różnie lepiej dmuchać na zimne. Więc moje pytanie to ile 2 bocje i sklar wytrzymają w takich bojowych warunkach i czy jakieś rady, żeby nie popadały no i czuły się jak najbardziej komfortowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeRRo121 Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Może, macie akwarium w szkole to wtedy tam można wpuścić a potem odlowic, bo 8h w słoiku to za dużo. Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bamboo Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 Może, macie akwarium w szkole to wtedy tam można wpuścić a potem odlowic, bo 8h w słoiku to za dużo. Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Nie mamy, poza tym zamierzam jej dać w środę, kiedy są tylko lekcje dodatkowe od 8-12. Ale no moja droga do szkoły, jej droga do domu. Czyli raczej nie wypali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzebub532 Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Chyba nie mieszkacie 200 km od siebie, najprościej zawieść je do niej i po kłopocie, bez męczenia ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibon2008 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Mój znajomy wiózł 4 worki po 20 rybek ponad 1000 km i tylko jedna zdechła . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Worki jak największe. Połowa worka wody, reszta powietrze. Nie napełniaj dmuchając do nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Najlepiej jeszcze każda ryba w osobnym worku. Worki najlepiej spakuj do kartonu ze styropianem, ewentualnie pogniecionymi gazetami. Ryby normalnie transportuje się na duże odległości i jeśli zostanie to zrobione we właściwy sposób to nie powinno być większego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts