Jump to content

Obsada do 200l+ co dolozyć do istniejącej paczki

xaxupi
 Share

Recommended Posts

Witam, posiadam akwarium ~200l, 120x50x40, ph 7, duzo roslinek, kryjówek, obsada to:

-Pielegniczki Kakadu 1+2

-Kiryski Pstre - 6

-Neonki Innesa - 16

-2 glonojady (zloty i czarny mlodziutki)

-kosiarka - 1

-Załobniczki - 5

Akwarium wygląda dość pusto, dobrze, że te neonki są to coś życia daja;) Tu jest moje pytanie co mogłbym dołożyć do akwarium żeby cos sie dzialo w tym akwarium? :) Prosze u sugestie, z góry dziekuje

Pisownia!

Edited by nemo130

Ja bym chyba nie ryzykował kolejnego samca, ciężko zgadnąć czy się na takim dnie (faktycznie nie małe, ale czy mimo to nie za małe??) pogodzą jakoś :)

Jeśli chcesz mieć "więcej życia" to może pomyśl o dokupieniu kirysków (kolejne 6) i neonów (spokojnie do 30 można dobić) (LUB żałobniczek zamiast neonów, ale mieszanie dwóch ławic rzadko dobrze wygląda).

No tak wlasnie czylem z tymi pielegniczkami;) Sliczne sa kurde, chociaz moj samiec lata po calym akwarium:) Czyli neonow do 30+ i kiryskow jak cos  - to moze byc dla mnie;) Zalobniczki strasznie szaro sie prezentuja;) Wiec zrobie ta lawice neonkow, tylko powiedzcie mi czy to nie problem ze to neonki inneski bo one maja miec mniejsze ph chociaz u mnie juz chwile zyja i nic nie zdycha?

Ostatni raz upominam, pisownia!

Edited by nemo130