Aga009 Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Mam akwarium 25 l a w nim 1+2 gupiki i 3 młode, które się odchowały. Na dnie jest trochę pusto, a mamie nie podobają się krewetki. Mogę dokupić 1 zbrojnika niebieskiego/złotego ? W sklepach zoologicznych takie rybki mają ok. 1.5 cm, a gdy pod rośnie dałam by go do większego akwarium. Testów nie mam, ale kupie we wtorek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 (edited) Nie możesz. To są za duże ryby, a takie kupowanie, przekładanie, kupowanie jest bez sensu. Kup krewetki, w końcu jej się spodobają. Bardzo fajne i ruchliwe zwierzątka Edited April 13, 2014 by Krzysiek1702 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga009 Posted April 13, 2014 Author Share Posted April 13, 2014 Dzięki, spróbuję ją przekonać, ale z tego co się też orientuje to nigdzie w pobliżu nie ma krewetek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Jeśli ktoś ma doświadczenie to wysyłka jest bezpieczna Kupowałem 2 razy przez wysyłkę i zawsze przeżywały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga009 Posted April 13, 2014 Author Share Posted April 13, 2014 A jakie są najlepsze m? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirysek Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Ze zbrojnikiem będzie ciężko. Są to duże ryby jeśli, chcemy je trzymać musimy mieć co najmniej 80 litrowe akwarium. Jeżeli chcesz mieć jakieś ryby na dnie kup sobie ze cztery małe kiryski- z nimi będzie łatwiej. Jak nie podobają ci się krewetki to możesz poczytać o rakach. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 A jakie są najlepsze m? Jakie "m"? Ze zbrojnikiem będzie ciężko. Są to duże ryby jeśli, chcemy je trzymać musimy mieć co najmniej 80 litrowe akwarium. Jeżeli chcesz mieć jakieś ryby na dnie kup sobie ze cztery małe kiryski- z nimi będzie łatwiej. Jak nie podobają ci się krewetki to możesz poczytać o rakach. Pozdrawiam. Kolego, kiryski są stadne, stado to min. 6szt. Wymagają też piachu na dnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tołdi Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 kup sobie ze cztery małe kiryski Koleżanka ma szklankę 25l. to jest o wiele za mało do hodowli kirysków. Mogę dokupić 1 zbrojnika niebieskiego/złotego ? Twój zbiornik jest o wiele za mały również do hodowli zbrojnika niebieskiego(on wymaga akwa min.112l i dł.80cm) Twoje akwarium Aga jest za małe do hodowli jakichkolwiek ryb dennych..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga009 Posted April 15, 2014 Author Share Posted April 15, 2014 Koleżanka ma szklankę 25l. to jest o wiele za mało do hodowli kirysków. Twój zbiornik jest o wiele za mały również do hodowli zbrojnika niebieskiego(on wymaga akwa min.112l i dł.80cm) Twoje akwarium Aga jest za małe do hodowli jakichkolwiek ryb dennych..... Czytanie ze zrozumieniem -.- potem by był w większym akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandi708 Posted April 15, 2014 Share Posted April 15, 2014 Czytanie ze zrozumieniem -.- potem by był w większym akwarium. Ciebie to też dotyczy, wszak już kolega Ci napisał: To są za duże ryby, a takie kupowanie, przekładanie, kupowanie jest bez sensu. Chyba nie chcesz męczyć zbrojnika i fundować mu stresu związanego z ponowną aklimatyzacją w większym akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga009 Posted April 15, 2014 Author Share Posted April 15, 2014 Jak coś to go nie mam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandi708 Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Jak coś to go nie mam... Wiem, pisałaś o tym w poście. Ja tylko próbuję powiedzieć Ci, że zbrojnik to nie najlepszy pomysł do tego akwarium, a przekładanie go do większego to kolejny wielki stres dla niego, związany z aklimatyzacją. Pomyśl o krewetkach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts