raiders Posted April 12, 2014 Share Posted April 12, 2014 (edited) Dostałem te testy zoolek .. zobiłem PH wyszło 8 , natomiast nie wiem jak odczytać KH i GH Na KH woda (5ml) przestała zmieniać barwę na po 8 kropelce ... zrobiła się żółta czyli moje KH to 8 czy 16 ? GH po 6 kropelce ciemno czerwona barwa wody(5 ml)... ( i przerwałem test ..a zapewne powinnienem dawać dlej kropelki aż waoda zmieni barwę na zieloną ?) Tamten temat służy do zbierania opinii o testach a nie do pytania jak się je poprawnie używa. Rozdzielam. Mapet Edited April 12, 2014 by Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemo7 Posted April 12, 2014 Share Posted April 12, 2014 Dostałem te testy zoolek .. zobiłem PH wyszło 8 , natomiast nie wiem jak odczytać KH i GH Na KH woda (5ml) przestała zmieniać barwę na po 8 kropelce ... zrobiła się żółta czyli moje KH to 8 czy 16 ? GH po 6 kropelce ciemno czerwona barwa wody(5 ml)... ( i przerwałem test ..a zapewne powinnienem dawać dlej kropelki aż waoda zmieni barwę na zieloną ?) KH jeżeli po 8 kropelce zmieniło kolor na żółtą to jest 8. Co do GH to faktycznie trzeba było podawać dalej, aż zmieni kolor na ciemno- zieloną niepotrzebnie zmarnowałeś te 6 kropelek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts