17bianka17 Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Witam. Posiadam filtr zewnętrzny tetra tec ex 600 i mam problem z dokupieniem u siebie w miejscowości włókniny orginalnej wszystko na zamówienie, a jak jest w sklepie to teraz takie śmieszne paski prostokątne sprzedawane na sztuki więc moje pytanie czy mogę tego użyć jako zamiennika? czy jednak lepiej sobie zamówić te z tetry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robteos Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Ja niestety tej firmy kubełka nie posiadałem ale myślę,że można kupić zamiennik. a jest wielka różnica między tymi kawałkami a oryginalną na zamówienie bo jeśli nie wielka to bym kupił oryginalną i na sam wlot filtra dokupił zwykłą gąbkę do filtra zewnętrznego i ją założył i już nie będzie problemu z włókniną bo będzie na dłużej jedynie co to ,przy tygodniowych pracach będzie trzeba czyścić samą gąbkę,sam stosuję taką praktykę i w filtrze włókniny myję co rok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts