adam222 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Witam od 2 tygodni mam akwarium 30l w obsadzie mam 4 samce gupika, 4 kirysy i sztuczne rośliny co dodawać do wody żeby było mniej azotanów co tydzień podmieniam 20% wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Wywal plastikowy szajs i daj prawdziwe, żywe rośliny.... Kirysy za duże na to akwarium i wymagają piachu na dnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Dokładnie wywal sztuczne , kup prawdziwe mało wymagające takie jak anubiasy, kryptokoryny, rogatka, moczarkę, nurzańca ,mchy itp.Do tego kulki g-t w podłoże i będzie git:) Nie ma co się bać prawdziwych roślin , spróbuj a zobaczysz że będziesz sięgał po caoraz bardziej wymagające:) Jakie masz podłoże? A swoją drogą piszesz że akwarium ma 2 tyg więc nasuwa się pytanie czy cykl azotowy się zamknął i akwarium dojrzało? Robiłeś testy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam222 Posted April 3, 2014 Author Share Posted April 3, 2014 (edited) Dokładnie wywal sztuczne , kup prawdziwe mało wymagające takie jak anubiasy, kryptokoryny, rogatka, moczarkę, nurzańca ,mchy itp.Do tego kulki g-t w podłoże i będzie git:) Nie ma co się bać prawdziwych roślin , spróbuj a zobaczysz że będziesz sięgał po caoraz bardziej wymagające:) Jakie masz podłoże? A swoją drogą piszesz że akwarium ma 2 tyg więc nasuwa się pytanie czy cykl azotowy się zamknął i akwarium dojrzało? Robiłeś testy? tak robiłem testy jest oki a jako podłoże mam piasek kwarcowy Wywal plastikowy szajs i daj prawdziwe, żywe rośliny.... Kirysy za duże na to akwarium i wymagają piachu na dnie. tak mam piasek kwarcowy na dnie to wywalę te plastikowe rośliny dzieki Regulamin 6.1. Zdania zaczynamy z wielkich literi kończymy kropką i używamy polskich liter. Mapet Edited April 4, 2014 by Mapet Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 tak robiłem testy jest oki Nie ma czegoś takiego jak testy ok. Dla jednych ryb będą ok, dla innych nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts