hadwao Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Witam, mam takie pytanie, odnośnie roślin sadzonych na korzeniach/kamieniach. Czy korzenie tych roślin docelowo mają wrastać w podłoże (w sensie piach/żwir) czy cały system korzeniowy jest w tym czasie nad gruntem? Konkretnie chodzi mi w tym przypadku o MICROSORIUM PTEROPUS WINDELOV - chciałbym tą roślinkę posadzić na korzeniu powiedzmy 15cm nad powierzchnią gruntu i nie wiem czy mogę tak zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzebub532 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 (edited) Może tak być,nie muszą dotykać podłoża a właściwie nawet niewskazane jest sadzenie w podłożu. Edited April 2, 2014 by belzebub532 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadwao Posted April 2, 2014 Author Share Posted April 2, 2014 Super. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts