nick1234 Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Witam, mam JBLe701 w 112 litrach, wiem,że on niby jest wydajny do 160 litrów ale mam wrażenie,że filtracja w moim akwa jest za słaba. Mam standardowe wkłady. Czy znacie jakieś metody na jej zwiększenie? nie wiem może inne wkłady? jest ustawiony tak na pół gwizdka bo na cały robi pralkę w akwa, nie wiem może zwiększenie przepływu też ma jakieś znaczenie? Nie stosowałam nigdy bakterii do filtra-może powinnam aby zwiększyć jego wydajność filtracyjną? Proszę o rady. P.S. żałuje ,że nie kupiłam e901 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamse Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 (edited) Posiadasz deszczownice? Też skręcałem kubełek i wydawało mi się że za słaba filtracja.Deszczownica załatwiła sprawę i obyło się bez pralki po 12 h widać było różnice w jakości wody. Edited March 29, 2014 by bamse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted March 30, 2014 Author Share Posted March 30, 2014 Mam deszczownicę, spróbuję. A co z wkładami? Może warto zmienić/wymieszać/dołożyć do koszyczków jakieś inne? Mam standardowe ale może są jakieś lepsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robteos Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 Jeśli chcesz przytłumić filtr to na sam wlot gdzie jest ten koszyk co zasysa wodę można dać gąbkę ona z pewnością obniży przepływ a i nie czystości nie będą do środka wpływać tylko osadzą się na gąbce i będzie lepiej czyścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts