nick1234 Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Witam, proszę o poradę jakie rośliny mogę umieścić/przyczepić na korzeniu tak,żeby utworzyły jakby koronę drzewa-czyli najlepiej jakieś gęste. Nie chodzi mi o mchy. Fajnie jakby to była roślinka niewymagająca,która nadaje się do mojego akwa. Akwarium 112litrów. Nawożenie solami + Easy carbo. Oświetlenie 3x świetlówka 18W 6500K. Swiecę po ok 8h dziennie.To chyba najważniejsze info jeśli chodzi o rośliny:) Z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Microsoria, najbliższe drzewku jest Microsorum Windelov, ew. mogą być Bolbitisy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moje Akwarium ;-) Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Ja polecam anubiasy Tworzą bardzo fajne "kulki" z liści i łodyg, jak się je uformuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
włóczykij Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 (edited) Może pelia... łatwa w uprawie, ładny ciemnozielony kolor nie trzeba specjalnie mocować do przedmiotów ponieważ sama tonie. Regulamin 6.1. Zdania zaczynamy z wielkiej litery. Mapet Edited April 1, 2014 by Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts