agnieszka-mar1 Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Dzień dobry, to moje pierwsze akwarium 75l. Zalane miesiąc temu dziś do obsady dołączył bojownik i 1 helenka Wyposażenie:Filtr 60-100l fan 1 plus Aquael Grzałka 50w temperatura 25 stopni Rośliny: Hygrophilia corymbosa Pistia Mech christmass moss Cacomba Reszty nie wiem Parametry: pH 7,5 gh 10 kh11 Podłoże: torf,żwir Nawożenie: kulki gliniane,bimbrownia co2 i pozatym narazie nic. Jaką polecacie obsadę do bojka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Podoba mi się Może kup mu dwie samice i do tego jakaś ławica razborek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnieszka-mar1 Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 Też tak myślę. Ale u nas w zoologu nie ma więc do sąsiedniego miasta muszę się wybrać. Ogólnie zapomniałam dodać że mam jeszcze jedną krewetkę amano i myślę właśnie zeby dodać krewetki bo bojek jej nie skubie ani nic to może krewetki jakieś kupię od sławka z forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemo7 Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Amano są chyba większe od np. Red Cherry. U mnie Bojownik krewetki atakował i konsumował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) myślę właśnie zeby dodać krewetki bo bojek jej nie skubie ani nic Kwestia charakteru i "widzimisie" osobnika . Miałem harem Bojka i nic się nie działo do czasu... potem rzeź, 3/4 stada dorosłych krewetek została rozszarpana. Co by Kto nie pisał, już chyba do końca swoich dni będę przeciwnikiem łączenia Krewetek (tych mniejszych) z Bojownikami . Natomiast harem Bojka w takim litrażu miałby raj. Edited March 27, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Bojka w takim akwarium solo, a jako kompanię razbory Boraras maculatus. Oczywiście o ile woda w kranie na to pozwoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts