Krzys7 Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Witam Pojawiły mi się małe żyjątka na liściach roślin pływających. Skaczą ja pchły a są jeszcze mniejsze. Nie wiem co mam z tym zrobić i czy nie będą szkodzić moim roślinom. Miał ktoś coś podobnego?? Przenoszę do odpowiedniego działu. / Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultra Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Zapewne chodzi o skoczogonki. Czy są takie jak na tym filmiku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaT_e92 Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 A może chodzi ci o małżoraczki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzys7 Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 Nie wiem co to małżoraczki spróbuję poszukać jakieś zdjęcia ale mogą być te skoczogonki. A jak z tym walczyć?? Chyba że to nie przeszkadza roślinom i rybom ale wolałbym się tego pozbyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaT_e92 Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Coś takiego: Z tego co sie dowiedziałem to one świadczą o dobrej jakości wodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzys7 Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 (edited) Mi wystarczy jak rośliny pokazują dobrą jakość wody nie potrzeba mi jakiś robaczków A jak ich się pozbyć?? Małżoraczki to napewno nie są znalazłem zdjęcia ostawiam skoczogonki. Edited March 27, 2014 by Krzys7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts