czoczo Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Witam, dostałem od znajomego 4 zmienniaki, niestety po pierwsze nie wiem jaki to gatunek (plamisty czy wielobarwny), a po drugie który jest samcem a które to samicę, proszę o pomoc w rozpoznaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxofonista Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Ryba z drugiego zdjęcia to samiec (ale moge się mylić). Reszta to samice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamse Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Najwyzej ktoś mnie poprawi jak coś z tego co widzę to nr 2 samiec a reszta wygląda mi na samice, z tym że 3i4 t chyba odmiana mickey mouse (nie wiem czy to oficjalna nazwa czy tylko potoczna) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaT_e92 Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Na drugim samiec reszta to chyba samice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 1 samiec i 3 samice. Zmienniak plamisty (platka). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Potwierdzam słowa Kamila. Tak na przyszłość. Jak wpiszesz w google "(nazwa ryby) dymorfizm płciowy" to nie będziesz nigdy już musiał czekać na odpowiedzi w temu podobnych tematach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts