Coolfon1988 Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Złożyłem i podłączyłem zestaw co2 bez licznika bąbelków tylko teraz pytanie ile tego powinno lecieć z kostki lipowej czy mam liczyć te bąbelki ile leci czy po prostu z tego licznika bąbelków jest jakiś inny przelicznik na to co wylatuje w kostce czy dyfuzorze ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Teraz to kup test CO2 bo licznik ma to do siebie że masz możliwość określenia mniej więcej ile gazu dostaje się do zbiornika a z kostki 100 bąbelków na raz nie policzysz.Licznik nie jest konieczny ale test by się przydał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 (edited) 100 to mi nie leci spokojnie bym zaliczył około 10/12 bąbelków malutkich . Ryby też w porządku chyba że za mało podaje Edited March 24, 2014 by Coolfon1988 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Tańszy jest licznik jak test, test działa z opóźnieniem i dodatkowo czasami przekłamuje. Podawaj CO2 i obserwuj ryby, nie ma przyduchy jest ok, rośliny stoją a nawozisz i masz odpowiednie poziomy pierwiastków po woli zwiększasz ilość CO2. Jak nie masz dobrego zaworka precyzyjnego to co jakiś czas sprawdzaj czy nie podaje Ci za dużo, lubią się rozregulować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted March 25, 2014 Author Share Posted March 25, 2014 Zaworem mam lux w sklepie takiego nie kupi:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts