Jump to content

rekiny w przyciasnym akwarium

klosek
 Share

Recommended Posts

Witam, dziś niedaleko w mojej miejscowości przyjechało "największe obwoźne akwarium z rekinami  w Europie" zachęcony tym faktem z racji zainteresowań zabrałem na nie dziewczynę z nadzieją na fajną ekspozycje tych ciekawych ryb.

Jakie było moje rozczarowanie już na początku widząc szyld i przyczepę od tira.. Po zapłaceniu 12 zł! od osoby wchodzimy do środka a tam akwarium

7m x 2,5 x 1,80(Pewny jestem tylko tego pierwszego wymiaru) w każdym razie reklamowane jako 15 tys litrów a w nim okazy 

Rekin lamparci 1,4

Żarłacz rafowy 0,7

Rekin wąsaty 2,1 m!!!!!!!!!

Rekin koralowy 1,8 

filmik na dowód.. 

Wyszedłem z tej przyczepy wielkim kacem moralnym że wspomogłem tych gnębicieli.. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz, kto do cholery pozwolił na zarabianie w ten sposób na tych rybach...

Jak zły  dział to proszę o przeniesienie.

Z tego co wiem, to wg ustawy o ochronie zwierząt klatki nie mogą ograniczać swobody ruchów i tyle. O ile akwarium jest potraktowane jako klatka to rekin jakoś daje radę się obrócić i wszystko jest zgodne z przepisami. W tym przypadku nawet zawiadomienie do inspekcji weterynaryjnej nic nie da. Jedynym sposobem jest mówienie o tym głośno, żeby inni nie popełniali tego błędu co ty i nie kupowali biletów.

Co to za przepisy które pozwalają męczyć zwierzęta ? Ci którzy je ustanowili są tacy sami jak Ci którzy z tych przepisów korzystają.

To jest śmieszne bo dla jednego 2 metrowego rekina potrzeba 2 razy większe wymiary.

W dzisiejszych czasach liczą się jedynie pieniądze, nikogo nie obchodzi, czy tym stworzeniom jest dobrze, czy nie. Ważne, że na nich zarobią, a reszta się nie liczy. Smutne, bardzo smutne, że przepisy są tak skonstruowane a nie inaczej i zamiast pomagać zwierzętom, kompletnie nic nie wnoszą. W zamian za to, że tak się traktuje te piękne "olbrzymy" proponuję wrzucić tam ludzi bezpośrednio odpowiedzialnych za ich niedolę ;) He, he, he ;)

Edited by sandi708