loqinrock Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Witam, co byście polecili z pielęgnic do zbiornika 112l.Obsada 10 kirysków, 10 tetr + chciałbym jakąś niezbyt wymagająca parkę pielęgnic.W akwarium parę korzeni, liście dębu, lekki syfek + woda filtrowana torfem, przy podmianie dodaję herbatę z kory dębu.Dałoby się coś z pielęgnic wybrać do tego?Co do parametrów wody to niestety tylko mogę powiedzieć co mam w kranie.Z informacji z wodociągów to:PH 7,39Twardość ogólna 259Chlor wodny 0,02jednak jak już wspomniałem torf,wywar z kory dębu przy podmianach i ogólnie herbatka, która jak mi się wydaje służy tetrom, kiryskom i zbrojnikom. Miałby ktoś jakiś pomysł na jakieś spokojne, łatwe w hodowli pielęgniczki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Kolorek i wystrój to nie wszystko. Wodę masz twardą i zasadową. Jak zmniejszysz twardości to możesz pomyśleć o jakichś Apistogramma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loqinrock Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 A jakaś inna parka / harem, który mógłby tu się znaleźć? Prętniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Z pielęgnic (głównie pielęgniczek) masz duże pole do popisu.Pokaż akwarium, doradzimy co zmienić by móc umieścić w nim jakieś fajne, rzucające się w oczy, reprezentatywne ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts