LuraosPL Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Witam. Czy ma ktoś może informacje na temat tego, czy magnes oraz wytwarzane przez niego pole magnetycznie szkodzi w jakiś sposób rybkom lub innym mieszkańcom akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba1997 Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Po co chcesz trzymać magnes w akwarium? Czy chodzi Ci o ten co jest w filtrze wewnętrznym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubala Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Czyścika Ci się nie chce wyjmować? Niektóre ryby nawigują na podstawie pola magnetycznego ale czy w akwarium ma to jakiś wpływ - wątpie. Wysłane z Xperia T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AliBaba Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Bez różnicy.. Wiele osób ma czyściki magnetyczne w akwarium od wielu lat i nie mieli problemu z jakimiś zgonami itd., dodatkowo w filtrze wew również masz magnez i dużo większe pole magnetyczne. Pozdrawiam. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Hmm... Nie wiem jak to jest z rybami, ale magnez nie korzystnie wpływa na człowieka, magnez "wyciąga" z człowieka energię i robi się on ospały. Wpływa on też na samopoczucie. Możliwe że rybom w niczym nie przeszkadza, a może działa w podobny sposób ale tego nie widzimy. Niech się wypowiedzą więksi eksperci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBiernat83 Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Wydaje mi sie ze w tym przypadku nie ma to zadnego wpływu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkmaverick Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Jeżeli chodzi Ci o ten magnes, który jest w czyściku do glonów to uważam, że nie wpływa to na zdrowie i zachowanie rybek. Myślę, że jest za mały by zaszkodzić w większym stopniu mieszkańcom. Poza tym jeżeli już nie chcesz wyjmować go z akwa to po czyszczeniu umieszczaj go u góry przy prawej lub lewej krawędzi szkła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts