chyba.akwarystka Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Witam , długo myślałam nad wyborem rybek,jednak doszłam do wniosku ,że całkiem fajnie było by hodować ryby z "1" miejsca naZiemi ,a nie tak jak ostatnio Czy polecacie jakieś rybki ławicowe ,spokojne oraz takie które nie będą mi robić sałatki z roślin Zastanawiam się nad taką obsadą (chyba tez tak pozostanie,jednak wszystkie propozycje i rady będą mile widziane ) : *ok 16(lub więcej) neon innesa *ok.8(lub więcej rozbora klinowa *otoski 3-4 (ale jeszcze się zastanawiam) *krewetki red cherry (nie wiem ile ,jak się rozmnożą) i 2 razy amano <już mam> Czy taka obsada jest ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 A co te krewetki i razbory mają wspólnego z Ameryką, skoro pochodzą z Azji?W tak krótkim (80cm) akwarium nie ma sensu trzymania więcej niż jednego stadnego gatunku pływającego w toni.Zainwestuj w H. amandae- z 30sztuk i będzie ok.Na dnie (pod warunkiem posiadania piasku) harem pielęgniczki i może kiryski pigmeje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chyba.akwarystka Posted February 9, 2014 Author Share Posted February 9, 2014 (edited) Faktycznie nie doczytałam o rozborach :/ a z co do krewetek to po prostu kocham te małe skorupiaczki Edited February 9, 2014 by chyba.akwarystka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pkozak77 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Witam , długo myślałam nad wyborem rybek,jednak doszłam do wniosku ,że całkiem fajnie było by hodować ryby z "1" miejsca na Ziemi ,a nie tak jak ostatnio Czy polecacie jakieś rybki ławicowe ,spokojne oraz takie które nie będą mi robić sałatki z roślin : Zastanawiam się nad taką obsadą (chyba tez tak pozostanie,jednak wszystkie propozycje i rady będą mile widziane ) : *ok 16(lub więcej) neon innesa *ok.8(lub więcej rozbora klinowa *otoski 3-4 (ale jeszcze się zastanawiam) *krewetki red cherry (nie wiem ile ,jak się rozmnożą) i 2 razy amano <już mam> Czy taka obsada jest ok? Ja ci powiem,że: 15xneon innesa lub czerwony 4xp.ramireza (2pary) 6xotosek 6xkirysek panda Noi tyle ewentualniate krewetki,które masz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Neon innesa do ramirezek ? Nie bardzo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Neon innesa do ramirezek ? Nie bardzo... Czego nie według SF parametry się pokrywają ale ja specem nie jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 SF to dobry serwis, ale nie idealny. Innesa to ryba subtropikalna, dobrze się czuje w wodzie do 24*C. Ramireza lubi wode od 25*C. Innesa będzie żył w wyższej, ale krócej, a Nam Akwarystom chyba zależy na dobrze ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts