lukaslion Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Witam, wpadłem na taki pomysł zrobienia tanim kosztem akwarium i chciałbym zasięgnąć waszej opinii. A mianowicie myślę nad taką konstrukcją : ze starej szafki wymontować jedną ściankę , dla reszty ścianek zrobić ramę z kątowników, w miejsce wymontowanej ścianki wstawić szybę odpowiedniej grubości,wszystkie elementy drewniane oraz łączenie szyby z drewnianymi ściankami wymalować dokładnie folią w płynie i gotowe. Ciekaw jestem czy by to zdało egzamin ?? Jak myślicie ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Słyszałem o akwariach ze sklejki. W sieci nawet są opisy jak takie akwarium wykonać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 (edited) Folia w płynie raczej nie zda ci egzaminu, ponieważ ona ma chronić przed wilgocią lub chwilowo przed wodą,używa się np. żywicy epoksydowej , z czego wykonana szafka i grubość jej ścian , musisz sprawdzić czy wytrzymają.Ps. Piszę z tel przepraszam za błędy jeżeli jakieś są. Edited February 9, 2014 by ahr Owszem, były. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Letitia1948 Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 (edited) Generalnie raczej na dłuższą metę nie zda egzmainu takie akwarium, bo jest to jednak sklejka. Na obecną chwilę wystarczy bzdur wypisywanych przez Ciebie na forum. Przyswój trochę wiedzy i wtedy się wypowiadaj w tematach o których masz pojęcie. Ost na ogarnięcie się. Mapet Edited February 12, 2014 by Luna Pisanie bzdur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts