Herbi Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Dobry wieczór Pany i Panie. Mam do was zapytanie odnośnie filtra ro. Mam na oku ten oto filtr http://allegro.pl/filtr-akwarystyczny-75-ro3-promocja-swiateczna-i3939485068.html głównym wyznacznikiem wyboru jest niestety cena. Tygodniowo potrzebuje około 10/15 litrów wody ro. Stąd moje zapytanie, czy ten filtr zda egzamin, czy lepiej uzbierać więcej gotówki i szarpnąć się na RO<4/5... Pozdrawiam. Ps. Nie miałem pewności, w którym dziale umieścić ten post, w tym czy w "Woda i środowisko wodne" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Da radę, nie wiem czy dodają zaworek kulowy, a przydaje się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herbi Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Filtr raczej nie będzie podłączony na "sztywno", znikoma przestrzeń w szafce w łazience, więc zawór raczej nie będzie potrzebny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Zakup sobie do tego 2 zaworki na wylotach, ułatwi ci to włączanie i wyłączanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 W jakim celu sie stosuje taki filtr ? (że się tak podepnę) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Zmniejszenie pH i twardości wody. Z filtra wychodzi woda o zerowych twardościach i pH ok. 6,5. Sam kupuje jutro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts